"Genk is prototype van hoe je topclub moet leiden"

"Genk is prototype van hoe je topclub moet leiden"
Foto: © SC

De groepsfase van de Europa League is achter de rug en slechts één van de drie Belgische deelnemers verschijnt ook na de jaarwisseling nog op het Europese toneel. "Chapeau voor KRC Genk, ze hebben het heel goed gedaan", aldus Jos Daerden aan Voetbalkrant.com.

Genk overwintert als enig Belgisch team in Europa en dat is volledig de verdienste van de Limburgers zelf meent Daerden. “Het is een hecht team en ook al zaten ze in een moeilijke poule, na Nieuwjaar strijden ze nog steeds mee op alle fronten. Zij zijn echt het prototype van hoe je moet werken bij een topclub.”

“Zulte Waregem heeft een meer dan geslaagde campagne achter de rug”

Zulte Waregem was er dan weer dicht bij, maar werd in laatste instantie toch nog uit de Europa League geknikkerd. “Ze waren tot tien minuten voor het einde van de groepsfase in de running om Europees te overwinteren, dat op zich is al heel knap. Ze hebben zich niet weggestopt en hebben een meer dan geslaagde campagne achter de rug.”

“Maar toch, laat Zulte Waregem in het Regenboogstadion spelen en ik ben er zeker van dat ze meer kans maken om door te stoten. Nu speelden ze voor een quasi leeg Jan Breydelstadion, terwijl 8.000 toeschouwers een vol stadion is in eigen huis.”

“In deze groep was er toch meer mogelijk voor Standard?”

We zouden het haast vergeten, maar ook Standard was actief op het Europese toneel. De Rouches stelden teleur en sloten de groepsfase af met amper één punt. “Met alle respect voor de andere teams, maar in zo’n groep is er toch meer mogelijk voor Standard?”

"Red Bull Salzburg is een goed team, maar tegen de rest had Standard absoluut meer klaar moeten maken. Je werkt een heel seizoen lang om Europees voetbal af te dwingen, dan is het toch een regelrechte aanfluiting als je de Europa League niet serieus neemt? Dat is niet correct naar de supporters toe”, besluit Daerden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties