Matthys: "Eerst Waasland-Beveren, dan de rest"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Matthys: "Eerst Waasland-Beveren, dan de rest"
Foto: © SC

Zaterdag gaat RAEC Mons op bezoek bij Cercle Brugge. De Henegouwers bevinden zich momenteel in hetzelfde schuitje als de groenhemden vorig seizoen. Op het veld zullen geen tips worden uitgewisseld, dus ging onze redactie op zoek naar gelijkenissen met Tim Matthys.

Door Cédric De Volder

RAEC Mons is de laatste weken op dreef. Tegen Sporting Lokeren en Zulte Waregem sprokkelden De Draken een mooie vier op zes. Ook Cercle Brugge kende vorig seizoen een dergelijke opflakkering. Maar er zijn wel meer raakpunten. Voetbalkrant.com ging met Tim Matthys op zoek naar het antwoord op dé vraag: waarom is Bergen ‘het Cerkeltje’ van voetbaljaargang 2013 – 2014?

1.       De alombekende ‘klik’

Tim Matthys: “Een staartploeg wacht vaak op die klik. Ook Cercle speelde in play-off III opeens een stuk beter na die eerste overwinning tegen wijlen Beerschot AC. Ik kan dat fenomeen eigenlijk niet uitleggen. Maar onze kleedkamer voelt nu eindelijk aan als een blok. Wanneer die klik er kwam? Na de partij bij KV Oostende leek Bergen klaar voor POIII. We verloren vervolgens wel op Sclessin, maar beseften dat het team nog lang niet dood was.”

2.       Trainerswissel draait (uiteindelijk) goed uit

Matthys: “Het is normaal dat een nieuwe trainer tijd nodig heeft om een team naar zijn hand te zetten. Ik wil geen steen naar Enzo Scifo gooien, maar Cedomir Janevski heeft voor duidelijke richtlijnen gekozen. Bergen beschikt nu echt wel over elf basisspelers, terwijl we een tweetal maanden geleden elke week met een andere ploeg op de mat verschenen. Ook het vertrouwen van die basisspelers gaat in stijgende lijn, hé.”

3.       One Team, One Voice

“Die degradatiezorgen hebben vanzelfsprekend hun weerklank in de kleedkamer. Ik was zelf enorm ontgoocheld na die pandoering bij Oostende. Het was vervolgens tijd om te antwoorden voor sommige jongens. Het helpt niet door te roepen, maar vervolgens niet te presteren. Die reactie is er zeker en vast gekomen. Onze kleedkamer gaat tegenwoordig voor elkaar door een vuur. Maar ik ben ook de eerste om te beseffen dat zo’n sfeertje snel kan omslaan.”

4.       Dragon Side à la Cercle

“Het Stade Tondreau staat niet onmiddellijk bekend als een versterkte burcht, maar toch zijn onze fans enorm belangrijk. Die jongens kunnen niet rekenen op de grote getallen, maar steunen ons altijd en overal. Zelfs bij een zware achterstand, hoor je de gezangen nog steeds uit de tribunes stijgen. Ook de manier waarop de fans ons volgen is positief. Ze kwamen slecht een keertje hun gedacht zeggen op training, maar deden dat op een respectvolle manier. Voor hen moet Bergen het behoud afdwingen.”

5.       Ploeg per ploeg

“Het is nutteloos om te willen lopen vooraleer je kan wandelen. We richten onze pijlen voorlopig enkel op Waasland-Beveren. Als dat lukt, kunnen we gaan nadenken over die veertiende stek. Ik hoop dan ook dat we voor de winterstop nog wat puntjes kunnen rapen. Al is het behoud natuurlijk het belangrijkste, dus ook via POIII komt er nog een kans.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties