Reactie Van Hout: "Systeem ook op training uitgetest"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
Van Hout: "Systeem ook op training uitgetest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk ging gisterenmiddag met 3-1-onderuit bij Standard. Kristof Van Hout moest na de pauze alle drie de ballen uit zijn netten vissen. "Ons plannetje klopte tot aan de rust."

Cédric De Volder in Luik

De Rouches zetten KRC Genk nochtans van meet af aan vast op de eigen helft. Toch duurde het tot op het uur vooraleer Paul-José Mpoku een doelpunt tegen de touwen wist te knallen. "Standard startte hevig, maar we hadden eigenlijk geen problemen. Ons plannetje klopte tot aan de rust. Al wisten we zelf natuurlijk ook nooit echt te dreigen."

"Alle doelpunten in omschakeling"

De goalie moest zich gewonnen geven in zijn korte hoek. Wat gebeurde er precies bij dat eerste tegendoelpunt? "Alle doelpunten vallen in de omschakeling", gaat Van Hout verder. "Dat is toch een punt om in de toekomst rekening mee te houden. Of ik mezelf het eerste doelpunt aanreken? Mpoku kapt zich mooi vrij en trapt de bal vanop een vijftal meter staalhard binnen."

Mario Been koos voor een driemansverdediging. Zaaide de Nederlander op die manier verwarring binnen de eigen troepen? "We hebben dat systeem ook al op training uitgeprobeerd", besluit Van Hout. "Maar als je op achterstand komt, zit je in een dergelijk systeem natuurlijk met een probleempje. We gaven na dat openingsdoelpunt dan ook te veel ruimte weg en Standard kon optimaal profiteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties