"Binnen de vijf jaar ook juweeltje in Brugge"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 60 reacties
"Binnen de vijf jaar ook juweeltje in Brugge"
Foto: © SC

Club Brugge trekt zondag naar de fonkelnieuwe Ghelamco Arena van KAA Gent. De blauw-zwarte Supportersfederatie gunt de Oost-Vlamingen echter alle pracht en praal. "Binnen de vijf jaar staat er in Brugge ook zo'n juweeltje."

Door Cédric De Volder

Zondag staat ‘The Battle of Flanders’ op het programma in de Jupiler Pro League. Vooral de supporters van beide teams kijken al maanden uit naar de confrontatie. Met welk gevoel trekt de blauw-zwarte aanhang richting de Arteveldestad?

“Met een goed gevoel”, lacht Patrick Eeckhout in een gesprek met Voetbalkrant.com. “We hopen natuurlijk de drie punten mee te kunnen nemen naar West-Vlaanderen. Of zo’n zege tegen Gent meer deugd doet dan tegen pakweg RSC Anderlecht of Standard? Er zijn ook maar drie punten te verdienen, hoor.” (lacht)

"Ook maar drie punten te verdienen"

Club treedt voor het eerst aan in de Ghelamco Arena. Steekt zo’n pareltje niet bij het grote Club? “Nee, helemaal niet”, gaat de voorzitter van de blauw-zwarte Supportersfederatie verder. “Club Brugge kwam samen met KAA Gent naar buiten met bouwplannen. Het Gentse stadsbestuur steunde het project, terwijl dat bij ons niet het geval was.”

“Binnen de vijf jaar staat er in Brugge echter ook zo’n juweeltje”, besluit Eeckhout. “Dat zal bovendien ook een goede zaak zijn voor het Belgische voetbal. En nu als beste vrienden naar Gent? Nee, die rivaliteit moet er toch een beetje zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties