Waarom het rustig blijft in Genk na schamele 3 op 15

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Waarom het rustig blijft in Genk na schamele 3 op 15
Foto: © SC

Racing Genk gaat door een serieuze dip in de competitie. De Limburgers sprokkelden amper één driepunter uit hun laatste vijf competitiewedstrijden, tegen OHL. Bij heel wat andere topclubs zou de tent in brand staan. In de Cristal Arena blijft het opvallend rustig.

Door Robby Morren

Vier nederlagen en amper één overwinning. Dat is de teleurstellende balans. Veel te weinig voor een ploeg die een gooi wil doen naar de titel. Dat beseft men ook wel in Limburg maar er zijn verschillende verzachtende omstandigheden.

Zo leidde Mario Been zijn jongens naar de eerste plaats in hun Europa League poule en is de loting, tegen Anzhi, niet bepaald ongunstig. Terwijl Anderlecht, Standard en Club Brugge uit de Beker werden gewipt, zit Genk ook daar nog op koers.

Doordat de blauwhemden op drie fronten meestrijden volgen de wedstrijden elkaar in sneltempo op. Bovendien wordt de Cristal Arena geteisterd door een blessuregolf en kon Mario Been nog maar weinig plezier beleven aan topaankoop Mboyo. Allemaal elementen die ervoor zorgen dat het rustig blijft in Genk. 

Been: "Ik word niet zo snel nerveus" 

“Ik word niet zo snel nerveus. Dat heeft geen zin”, zo zet Mario Been de toon. Toch beseft ook hij dat er snel een einde moet komen aan de competitiedip. “Het is wel duidelijk dat we in de competitie al de nodige punten hebben verspeeld. Daar kan ik als coach niet tevreden mee zijn maar we hebben nog een aantal wedstrijden te gaan en als de play-offs beginnen moeten we proberen dat gaatje zo klein mogelijk te hebben.”

Bij Genk is men nu al blij met de huidige competitieformule. “We staan negen punten achter op Standard maar dat wordt gehalveerd”, relativeert de coach de kloof.

Camus: "Als team samenblijven"

Genk krijgt voor de winterstop nog Cercle en Charleroi op het menu. Het besef is aanwezig dat 6 op 6 een must is om met een positief gevoel de winterbreak in te gaan. Fabien Camus benadrukt ondertussen dat het belangrijk is om goed te reageren.

“We moeten opletten, we moeten zorgen dat we zeker in de top zes blijven. Het is zaak om nu als team samen te blijven. Dat is makkelijker als je wint maar dat moet ook als je verliest"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties