Club Brugge zwaar onderuit in Bene League

Caroline Tonnelier
| 12 reacties

De dames van Club Brugge gingen vrijdag zwaar onderuit op het veld van FC Twente. Het werd liefst 9-0. Beter nieuws was er van OHL, dat de volle buit pakte bij PEC Zwolle.

FC Twente-Club Brugge 9-0

De meest opvallende uitslag viel dus te noteren in Enschede. De dames van Club Brugge, die op de veertiende plaats staan, waren kansloos tegen nummer twee FC Twente. Tussen minuut zes en twaalf scoorde thuisploeg liefst vier keer en aan de rust stond het al 8-0. Bij de Nederlanders scoorden Maayke Heuver en Jill Roord elk twee keer.

Anderlecht en OHL houden Belgische eer hoog

De Belgische eer werd hoog gehouden door de dames van OH Leuven. De ploeg uit de studentenstad haalde het met kleinste verschil op het veld van PEC Zwolle. Kristien Elsen scoorde de enige treffer van de partij. Anderlecht van zijn kant slaagde er op verplaatsing bij FC Utrecht in een puntje mee te pikken. De bezoekers kwamen wel nog op achterstand na een doelpunt van Beckx, maar Crammer herstelde het evenwicht.

Nederlagen voor Antwerp en AA Gent

De andere Belgische ploegen moesten ook met een nederlaag terugkeren uit Nederland. Ajax was duidelijk te sterk voor AA Gent: het werd 4-0 voor de Amsterdammers. PSV liep tot dezelfde cijfers uit tegen Antwerp, maar in de slotfase milderden de bezoekers nog tot 4-2.