Gerrard blijft kalm: "Top-vier nog steeds het doel"

Gerrard blijft kalm: "Top-vier nog steeds het doel"
Foto: © SC

Liverpool staat na enkele magere jaren opnieuw op kop in de Engelse Premier League. Ervaren rot én kapitein Steven Gerrard vindt het te vroeg om de titelambities uit te spreken en houdt het op kwalificatie voor de Champions League.

"Dankzij het talent dat we in de rangen hebben en de manier waarop we het seizoen gestart zijn, hebben we nu een uitstekende kans om bij de vier eerste te eindigen", aldus Gerrard aan Sky Sports. "Als we dat nog laten schieten zal dat een enorme teleurstelling zijn."

Over meer dan die top-vier wil hij het nog niet hebben. "We moeten naar die Champions League, het helpt de club financieel om betere spelers binnen te halen en we speelden er al lang niet in. Ik denk dat we pas aan de titel mogen denken wanneer we nog in de running zijn met tien wedstrijden te gaan. We mogen ons nog niet laten meeslepen door de huidige rangschikking."

Gerrard had het ook over zijn eigen toekomst. Als hij zijn plaats verliest zou hij bereid zijn Liverpool te verlaten "Als er iemand mijn plaats overneemt en ik amuseer me niet meer op het veld, zou ik kunnen overwegen om te vertrekken. Maar momenteel zie ik me het hier wel uitzingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties