Duchâtelet over mogelijk vertrek Batshuayi: "Praten vanaf 8 miljoen euro"

Caroline Tonnelier
| 16 reacties
Duchâtelet over mogelijk vertrek Batshuayi: "Praten vanaf 8 miljoen euro"
Foto: © SC

Topschutter Michy Bathuayi is momenteel wellicht de meest gegeerde speler uit onze Jupiler Pro League. De spits van Standard kan rekenen op belangstelling vanuit Engeland en mag voor 8 miljoen euro vertrekken bij de Rouches.

Dinsdag nog kwam Het Laatste Nieuws met het verhaal dat een Engelse ploeg Batshuayi in januari zou willen binnenhalen om hem daarna te verhuren aan Anderlecht. Dit wordt ontkend door Duchâtelet, die laat weten dat het contract van de spits de voorbije maanden twee keer werd aangepast om een vertrek te vermijden. “De tweede keer, om met goedkeuring van de speler en zijn entourage, niet het minste achterpoortje open te laten. Zelfs niet de wet van ’78.”

Van een opstapclausule is dan ook geen sprake, aldus de Standard-voorzitter. Er kan wel gepraat worden vanaf 8 miljoen euro. “Maar dat betekent niet dat ze Mitchy bij ons kunnen weghalen voor dat bedrag. Het betekent enkel dat we het dan in overweging nemen.” Volgens Duchâtelet stelt het probleem zich overigens niet. Hij gaat er naar eigen zeggen vanuit dat Batshuayi tot de zomer bij Standard blijft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties