Lukaku matchwinnaar voor Everton

Koen Donvil
| 23 reacties
Lukaku matchwinnaar voor Everton
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku weet weer wat scoren is. Tegen Southampton bezorgde hij zijn team drie gouden punten. Door die zege houdt Everton zijn CL-kansen gaaf.

Everton-Southampton 2-1

Slechts één Belg aan de aftrap in Goodison Park. Romelu Lukaku behield voorin het vertrouwen terwijl Kevin Mirallas lichtjes ziek was en plaats moest nemen op de bank. Everton startte prima aan de partij en mocht al juichen na 9 minuten. Seamus Coleman, de rechtsachter nota bene, zette The Toffees met zijn 3e doelpunt in 4 wedstrijden op voorsprong met een knap schot.

Everton hield de voorsprong vast tot aan de rust. In de tweede helft bleef de partij evenwichtig, maar Southampton lukte 20 minuten voor het einde de gelijkmaker. Ramirez haalde uit met links en de bordjes hingen weer in evenwicht.

Lukaku doet Goodison Park ontploffen

Everton-coach bracht met Mirallas meteen een extra aanvallende kracht in het veld. Dat loonde, want luttele minuten later stond de thuisploeg weer op voorsprong. Na knap voorbereidend werk van Pienaar en McCarthy was het Rode Duivel Lukaku die Everton opnieuw op rozen zette met een hard schot. Southampton kon zich niet meer herstellen na die opdoffer en moest naar huis met lege handen. Everton behoudt de voeling met de top van het klassement.

Lukaku speelde een knappe partij en liet enkele prima acties noteren. Bovendien vond hij opnieuw de weg naar doel na 5 matchen droog te staan. Het was zijn 20 doelpunt in de Premier League van 2013. Enkel Luis Suarez doet beter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties