Het rapport van de Belgen in de Eredivisie

Het rapport van de Belgen in de Eredivisie
Foto: © SC

2013 ligt net achter ons. Voetbalkrant.com maakt voor u een overzicht van de voetballende Belgen in het buitenland. Hoe brachten zij het er het voorbije jaar vanaf? Het rapport van de Belgen in de Eredivisie.

Door Aernout Van Lindt

Zakaria Bakkali 6,5/10

Zakaria Bakkali begon weergaloos aan het seizoen bij PSV. Hij speelde Zulte Waregem in de voorrondes van de Champions League van de mat en maakte een hattrick tegen NEC Nijmegen halfweg augustus. Daarna deemsterde de youngster en nieuwbakken Rode Duivel wet weg bij de lampenclub, al had dat ook deels te maken met een aantal blessures. Hopelijk zien we in 2014 terug de topBakkali.

AZ-bastion:

Maarten Martens 9/10

Martens krijgt volop zijn kans bij AZ en toonde dit seizoen meermaals dat hij van goudwaarde is. Bestuur en trainer geven dan ook niet onlogisch aan dat ze hopen dat Martens ook na Nieuwjaar blijft bij de club uit Alkmaar.

Jan Wuytens 8/10

In de luwte van Martens werkt ook Jan Wuytens zich goed op in de hiërarchie bij AZ. De ervaren verdediger maakt weinig fouten en speelt week na week bij de club uit de Zaanstreek.

Jonas Heymans & Yves De Winter: geen beoordeling

Beide spelers kwamen dit seizoen in competitie nog geen enkele keer op het terrein. Een beoordeling geven is dus moeilijk.

Utrecht-helden:

Steve De Ridder 9/10

Steve De Ridder raakte bij Southampton en Bolton de laatste jaren in Engeland nauwelijks een bal, maar bij Utrecht komt hij weer helemaal tot zijn recht. De Belg scoorde dit seizoen in de competitie al zeven keer en is daarmee als middenvelder beter bij schot dan de hele voorhoede van de club.

Timothy Derijck 7/10

Ook Timothy Derijck is een vaste waarde bij Utrecht dit seizoen. De club is nog in de strijd om de Europese plaatsen, mede door degelijke prestaties van de verdediger. Derijck scoorde wel nog niet, waar hij vorig seizoen bij PSV tot vier rozen kwam als opkomende verdediger. 

NEC Nijmegen: Vermijl (8/10) en Diarra

Bij hekkensluiter NEC ook twee Belgen. Met name Marnick Vermijl is - ondanks de tegenvallende resultaten - sinds half september bezig met week na week beter te worden. Hij doet speelminuten op die hij bij Manchester United niet kreeg. Dat leverde overigens ook al twee doelpunten op.

Minder kansen zijn er voor Seydina Diarra.

Zwolle: Begois (7/10) en Labylle (5/10)

Kevin Begois kreeg zijn kans begin dit jaar bij PEC Zwolle. Als doelman was hij een belangrijk figuur in de sterke start van de club van Ron Jans, maar gaandeweg raakte het vet van de soep. Een enkelblessure gooide daarna roet in het eten.

Leroy Labylle kwam eind augustus over van MVV naar de Eredivisie-club, maar heeft het voorlopig moeilijk zich in te passen. De vriend van onze Miss België moet het voorlopig stellen met invalbeurten en kon daarin nog niet overtuigen of scoren. 

NAC Breda: De Roover (7/10) en Swerts (6/10)

Sepp De Roover en Gill Swerts maken beiden deel uit van de verdediging van NAC Breda, dat een moeilijk seizoen doormaakt in de Eredivisie. De Roover krijgt meer speelkansen dan Swerts, maar beiden kunnen hun stempel nog niet echt drukken. 

Van Hoevelen en Ivens (RKC) & de Roda-Belgen

Ook bij RKC Waalwijk twee verdedigers van België die ongeveer de helft van de tijd mogen spelen voor de Waalwijkenaars. 

Bij Roda JC naar goede gewoonte ook een aantal Belgen, al speelden De Beule en Monteyne nog niet in de competitie. Bart Biemans doet het wel uitstekend in de verdediging: hij is stilaan incontournable geworden.

Heerenveen: Marzo en Vandenbussche

Bij Heerenveen vinden we Brian Vandenbussche in doel en Stefano Marzo (ex-Beerschot) in de verdediging. Beiden kwamen te weinig aan spelen toe om een beoordeling te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties