Tinne Van den Bergh: "Een droom die uitkomt"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Tinne Van den Bergh: "Een droom die uitkomt"
Foto: © SC

De Belgian Red Flames trokken afgelopen weekend voor drie dagen naar Brugge op stage. Jeugdinternational Tinne Van den Bergh mocht voor het eerst mee met de A-ploeg en mocht zelfs starten in de basis in de oefenwedstrijd tegen Arras. Puur genieten voor de jonge speelster van Lierse.

Door Aernout Van Lindt

Hoe ben je in het voetbal gerold?

Van den Bergh: “Ik ben beginnen voetballen op mijn achtste, toen ik in het tweede leerjaar zat. En toen droomde ik er al van om ooit bij de nationale ploeg te mogen spelen. Ik had zelfs een truitje van de Rode Duivels en droeg dat zoveel ik kon.”

De droom komt nu dus uit?

“Inderdaad, het is echt een droom die uitkomt. Dit is zo bijzonder mooi. Hier bij mogen zijn is al geweldig. Ik kan hier elke dag bijleren van de trainingen. Er zitten hier genoeg goede voetbalsters om veel van op te steken.”

Normaal gezien speel je bij de U19. Leeft een selectie voor de A-ploeg bij de jeugd?

“We zijn met de jeugd altijd bezig over de A-ploeg en we volgen de resultaten van hen ook altijd op de voet. En nu mag ik eens proeven van het echte werk. Er zit hier enorm veel talent samen, al hebben we ook bij de jeugd nog veel talent zitten.”

De U19 heeft in april een belangrijk EK-kwalificatietoernooi …

“Er komen belangrijke matchen aan inderdaad. Het is goed dat we in eigen land mogen spelen in de eliteronde. We zitten dicht bij de top bij de jeugd en we zijn echt sterk bezig, met de steun van de fans kunnen we Duitsland misschien kloppen."

"Op termijn moeten de Red Flames de ambitie hebben belangrijk te zijn op grote toernooien"

Zie je verbeteringen in het vrouwenvoetbal?

"De opvolging is beter en we kunnen al eens lessen verplaatsen om te kunnen trainen. Ik heb een topsportstatuut, dat helpt daar zeker bij.”

En wat denk je van deze eerste stage bij de A-ploeg?

“Het is heel leuk. Ik ken natuurlijk al een pak meisjes van bij Lierse. Ook Lorca kende ik al vanop stage bij Lierse. Het is een plezante groep. We worden ook goed ondersteund, dus kunnen we hard trainen. Ik wil zoveel mogelijk bijleren en ga goed kijken wat de andere meisjes doen.”

Zie je de Belgian Red Flames in de nabije toekomst een groot toernooi halen?

“De U17 was vorig jaar bij de top-4 van Europa. Er is veel talent en ook de A-ploeg wordt telkens beter. We mogen dus zeker de ambitie hebben om op termijn niet enkel aanwezig te zijn, maar ook belangrijk te worden op internationale toernooien.”

Met jou in de basis?

“Qua loopvermogen ben ik al oke, maar ik moet op veel vlakken nog veel beter worden. Er is bovendien zeer veel concurrentie op het middenveld. Ik ga hard blijven werken, maar ik ben er nog lang niet. Nu wil ik vooral bijleren. Op technisch gebied moet ik bijvoorbeeld qua balgevoel nog beter worden. Daar trainen we bij Lierse elke woensdag speciaal op.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties