Interview Zukanovic: "Voorzitters als De Witte zijn zeldzaam"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Zukanovic: "Voorzitters als De Witte zijn zeldzaam"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na enkele maanden afwezigheid kwam Ervin Zukanovic drie matchen voor de winterstop opnieuw aan spelen toe bij AA Gent. Op stage in Spanje kon hij eindelijk een echte basis leggen voor de komende maanden. Op die stage kwam ook voorzitter De Witte langs voor een opgemerkt bezoek.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

Voor ons zit een speler die goed in zijn vel zit. Zuka is terug. “Ik voel me al veel beter dan na die drie wedstrijden, dat is zeker. Na maanden afwezigheid die drie matchen afwerken was echt zwaar, ik was helemaal op. Nu voel ik niets meer van mijn blessure en kon ik hier rustig mijn conditie opbouwen. Ik vond ook mijn ritme terug.”

Deze stage moest en zou de basis zijn voor een sterke tweede seizoenshelft. “Voor mij persoonlijk is dat erg belangrijk. Aan het eind van het seizoen volgt immers het WK, iets wat ik misschien maar één keer in mijn carrière zal meemaken. Het is echt het aller hoogste wat je als voetballer kan bereiken.”

Destination Brasil

Tegen de verwachtingen in plaatste Zukanovic zich met Bosnië & Herzegovina voor het WK. Hij verwacht er in de basis te staan. “Voor mijn blessure speelde ik alles. Toen ik geblesseerd was werd ik toch opgeroepen. De bondscoach wou me absoluut bij de groep.”

Voor dat WK in Brazilië wacht er in België wel nog een zware taak: AA Gent terug op de rails krijgen. “Die match tegen Kortrijk wordt erg belangrijk. Ik speelde er anderhalf jaar en ik weet dat het er niet makkelijk zal zijn. We moeten vooral geconcentreerd blijven. Dankzij die 1-0 uit de heenmatch kunnen we afwachten. Het is Kortrijk dat moet komen.”

Ivan De Witte bezocht het trainingskamp om het team toe te spreken, dat liet een indruk na op de vriendelijke Bosniër. “Ik heb heel veel respect voor onze voorzitter. Ik ben hier pas een jaar, maar zag al dat de voorzitter een emotioneel man is. Hij houdt echt van deze club.”

“Ik heb ook ogen, hé. Ik zie na een kwartier praten met iemand hoe die persoon in elkaar zit. Hij is een goed man en zo'n goeie voorzitter als hem is niet makkelijk te vinden. We moeten hem nu iets teruggeven, maar dat kan niet met twee of drie spelers, iedereen moet er voor gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties