Silke Leynen: "Het EK zit in het achterhoofd, we gaan proberen door te stoten"

Silke Leynen: "Het EK zit in het achterhoofd, we gaan proberen door te stoten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend speelden de Belgian Red Flames U19 een oefenpartij op het veld van OH Leuven. Er werd gewonnen (0-1), wat een boost voor het vertrouwen is. Maar tot april is er wel nog wat werk, beseft Silke Leynen.

Door Aernout Van Lindt

In april staat namelijk de tweede en laatste kwalificatieronde voor het EK voor meisjes onder de 19 jaar op het programma. Dan mag België zich in eigen huis voorbij Tsjechië, Oekraïne en grootmacht Duitsland proberen te werken. 

“We hebben nog veel werk op weg naar die kwalificatieronde”, aldus Silke Leynen tegen Voetbalkrant.com. “De automatismen zitten er nog niet in. Maar als we goed blijven werken, zal het wel in orde komen. Deze overwinning is wel goed voor de groep en de sfeer.”

“Iets doen met ons thuisvoordeel”

Om aan die automatismen te werken speelt België U19 ook nog tegen Nederland. “We hebben die oefenmatchen nodig om klaar en fit te raken”, aldus Leynen. “Het zal een pittig duel worden tegen Nederland, leuk om naar uit te kijken.”

De eliteronde voor het EK U19 wordt in april in België gespeeld: “Dat is zeker een voordeel, ook naar de supporters toe. Zij steunen ons echt en dat kan belangrijk zijn. We moeten iets doen met dat thuisvoordeel.”

“Punten proberen pakken tegen Duitsland”

Grootmacht Duitsland kloppen bijvoorbeeld? “We willen deze kans niet laten liggen en gaan proberen door te stoten. Het is ‘alweer’ tegen Duitsland, maar we gaan punten proberen pakken tegen Duitsland.”

Het einddoel is dan ook niet minder dan het EK bereiken: “Er zit veel kwaliteit in deze groep. Dat EK zit dus in ons achterhoofd, maar eerst willen we ons goed voorbereiden op de kwalificatieronde. En dan proberen doorstoten, we bekijken het stap voor stap.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties