Benteke houdt Liverpool op gelijkspel

Diederik Geypen
| 2 reacties

Liverpool en Aston Villa hebben elkaar in een doelpuntrijk kijkstuk in evenwicht gehouden. De bezoekers liepen met een doelpunt van Benteke 0-2 uit, maar Gerrard bracht zijn ploeg vanop de stip terug tot 2-2.

Aston Villa nam het heft meteen in handen bij aanvang van de wedstrijd. In minuut 25 stuurde een bedrijvige Benteke Agbonlahor de diepte in. Die zette Touré voor schut en bood Weimann de 0-1 op een presenteerblaadje aan.

Tien minuten zorgden dezelfde acteurs voor de 0-2. Agbonlahor zwiepte de bal buiten bereik van Mignolet voor doel en Benteke kopte binnen. Zijn vierde treffer in vier duels tegen The Reds. Villa op rozen zou je denken maar op slag van rust volgde toch nog een bittere pil. In de drie minuten durende blessuretijd tikte Sturridge zijn elfde van het seizoen binnen.

Mager vervolg

Kort na de rust moest Agbonglahor naar de kant met een blessure. The Villians waren nog niet bekomen van deze tik toen het leer op de stip ging na een betwistbare overtreding op Luis Suarez. Een koud kunstje voor de Steven Gerrard die zijn vijfde van het seizoen binnenduwde.

Na de gelijkmaker doofde het vuur uit de wedstrijd. Ook topschutter Suarez vond geen gaatje meer in de achterhoede van Aston Villa waardoor de partij op een billijk gelijkspel eindigde.

Leuke statistiek: Aston Villa zit na vandaag aan een doelpuntentotaal van 22 in de Premier League, dat zijn er evenveel als Luis Suarez in zijn eentje voor zijn rekening nam.