Interview Maes: "Europees moet je in je eigen stadion kunnen spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Maes: "Europees moet je in je eigen stadion kunnen spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes lijkt Lokeren opnieuw binnen Play-off I te parkeren en doet ook nog steeds mee voor bekerwinst. Sportief loopt het goed, maar extrasportief moet de club nog groeien. Met de goede prestaties probeert de coach druk te zetten op het bestuur.

Door Sander De Graeve

Het beleid in Lokeren is één van de meest stabiele in onze hoogste klasse. “We zitten nu in het vierde jaar van onze cyclus”, aldus Maes. “Een eindpunt hebben we niet in gedachten, we proberen het zo lang mogelijk te rekken. Een cyclus duurt tot een selectie uitgedoofd is. Wij proberen die altijd te voorzien van new blood, nieuwe mensen, nieuwe honger. Zo is die cyclus eigenlijk nooit ten einde. Wij willen dit niveau zo lang mogelijk aanhouden.”

Europees voetbal op een hoofdtabel zou een mooie bekroning zijn van die cyclus. “We konden al een beetje proeven van Europees voetbal toen we uitgeschakeld werden door Pilzen, een uitstekende ploeg. Eerst moeten we de prijzen in België halen, voor ons is dat Play-off I en de finale van de Beker, de rest is voor de toekomst.”

"Hoe langer we dit niveau houden, hoe meer druk we kunnen zetten"

Toch lijkt Lokeren nu beter gewapend om Europa in te trekken, maar Maes tempert het enthousiasme. “We zijn een team dat heel hard moet knokken om resultaten te halen in België.” Ook extrasportief moeten er stappen gezet worden. “We speelden toen op de Heizel. We lopen dus sportief voor op het extrasportieve. In principe moet je dat Europees voetbal in je eigen stadion kunnen spelen.”

De coach hoopt het bestuur te kunnen overtuigen met aanhoudende prestaties. “Dat loopt nog niet op dezelfde snelheid en dat is jammer. We trachten dat te stimuleren. Hoe langer we dat niveau aanhouden, hoe meer druk we kunnen zetten.”

"Harbaoui mag niet weg na 20 januari én er moet boter bij de vis"

Om dat niveau aan te houden moet de kern intact blijven. Dat er voor zijn spelers al dan niet overroepen interesse is, vindt hij niet meer dan normaal. “Ik denk dat momenteel bijna al onze spelers interessant zijn voor andere clubs. Ze presteren en het is logisch dat er dan over gepraat wordt, vaak wel te lichtzinnig en te snel. Het is een stuk propaganda ook. Wij proberen vooral de rust te bewaren. Gelukkig hebben we een voorzitter die spelers een bepaalde waarde geeft waardoor het voor die clubs al wat minder interessant wordt.”

De oefenmeester van Lokeren hoopt dat zijn spelers blijven, maar dat luidop verkondigen doet hij niet. “Ik durf dat niet meer te zeggen. Ik heb het al eens meegemaakt met Benji De Ceulaer. Die vertrok in de laatste minuten van de transferperiode. In het voetbal kan je niets uitsluiten.” Met Harbaoui is er wel een deal. “Wij proberen ook druk te zetten. Na 20 januari mag Harbaoui niet meer weg. Er moet sowieso boter bij de vis zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties