Genk erkent schuld: "Waren iets te enthousiast na transfer Mboyo"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Genk erkent schuld: "Waren iets te enthousiast na transfer Mboyo"
Foto: © SC

KRC Genk legde afgelopen zomer heel wat geld op tafel om Ilombé Mboyo naar de Cristal Arena te halen. Na enkele maanden oogt het rapport van de aanvaller, mede door een blessure, nog erg magertjes. Toch gelooft het bestuur nog in de aankoop: "We moeten geduld hebben", aldus Gunther Jacob.

Donderdagavond stond er een gesprek tussen supporters en bestuur van KRC Genk op het programma. De fans mochten hun vragen afvuren op de Genkse top en daarbij kwam ook Ilombé Mboyo ter sprake.

“Hoe zit het met Mboyo? Dat is een grote investering, maar toch blijkt hij niet fit? Wat ging er fout bij de screening”, vroeg een fan zich af. Gunther Jacob verdedigde zich aan de hand van volgende argumenten: “We vonden dat een extra spits nodig was en Pelé viel op.”

"Pelé was duur en we wilden hem zo snel mogelijk zien schitteren"

“Daarop hebben we hem uitgenodigd bij ons voor medische testen. Uit dat rapport bleek dat hij nog veel beter kon dan op het moment van de screening. Er was nog een marge. Misschien hebben we hier enkele stappen overgeslagen. Zelf waren we misschien iets te enthousiast. Hij was immers duur en we wilden hem zo snel mogelijk zien schitteren” gaf Jacob eerlijk toe.

Mboyo leek verlost van alle blessureleed, maar sukkelt nog met enkele kwaaltjes. “Na zijn blessure heeft hij ingeboet aan explosiviteit en heeft hij een fysieke achterstand opgelopen. Nu moeten we dus geduld hebben en alles doen in functie van zijn volledige herstel, in samenspraak met de speler.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties