Matthys: "Bij verlies opmaken voor POIII"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Matthys: "Bij verlies opmaken voor POIII"
Foto: © SC

RAEC Mons maakt zich op voor de zoveelste 'wedstrijd van het seizoen'. De rode lantaarn moet de punten thuis houden tegen KV Mechelen. "En in het andere geval mogen we ons gaan opmaken om play-off III te spelen."

Door Cédric De Volder

De klok slaat stipt twaalf uur in het Stade Tondreau van RAEC Mons. De Draken krijgen tegen KV Mechelen immers een allerlaatste kans om het vagevuur van play-off III te ontlopen. Ook voor Tim Matthys is het hoog tijd om nog eens met de vuist op tafel te slaan.

"We werden vorig weekend met de neus op de feiten gedrukt", bekent de Gentenaar in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Dat zorgt er dan ook meteen voor dat er tegen Malinois een nieuwe zespuntenwedstrijd op de agenda staat. En dat is dan nog zacht uitgedrukt."

"Wedstrijd bepalend voor vervolg van seizoen"

Matthys wil zich dan ook niet verstoppen. Is het over voor Bergen bij een nieuw verlies? "Deze wedstrijd is bepalend voor de rest van ons seizoen. Een verlies betekent dat we ons mogen gaan opmaken om play-off III te spelen. Ik wil daar niet onnozel over doen. In dat geval is die kloof onoverbrugbaar, hé."

De troepen van Franky Vercauteren zegevierden vorige week meteen tegen RSC Anderlecht. Met welk gevoel kijken de Draken naar dat resultaat? "Misschien zullen ze ons nu een beetje onderschatten", besluit Matthys? "In dat geval hebben we zeker en vast een antwoord klaar. Het kan allemaal snel gaan, hoor. Kijk maar naar Waasland-Beveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties