Opwarmen naar de Derby der Lage Landen: "We gaan ons zeker niet laten doen in Nederland"

Opwarmen naar de Derby der Lage Landen: "We gaan ons zeker niet laten doen in Nederland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag 12 februari. Op die dag gaan de Belgian Red Flames in de clinch met de Oranje Leeuwinnen. En zoals u weet: leeuwinnen hebben het niet zo op vuur. Een mooie voorbode? "We gaan ons niet laten doen in Nederland", is Janice Cayman alvast vurig.

Door Aernout Van Lindt

“We leven op scherp toe naar de wedstrijd in Nederland. We werken hard voor de hele campagne en moeten die wedstrijd gewoon top zijn. Elke dag staat in het teken van die wedstrijd”, begint de aanvalster. “Met het oog op het WK, en zeker ook om in een hogere pot te raken bij de EK-loting is deze match cruciaal.”

En België is niet kansloos: “We zijn de underdog tegen Nederland, maar dat legt de druk op hen. We zullen er voor gewerkt hebben en dan is alles mogelijk. Het zal afhangen van de kleine dingen, maar we gaan ons zeker niet laten doen in Nederland.”

“Kunnen fans in Zwolle zeker gebruiken”

En ook voor deze wedstrijd proberen de KBVB en de Red Flames ons warm te maken middels enkele filmpjes. “We hebben een sterk mediateam, dit is enkel positief. En het zijn grappige filmpjes”, aldus Cayman, die zelf ooit schitterde in een video met Cristiano Ronaldo (HIER meer daarover).

“Het is ook een goede zet om bussen in te leggen naar Nederland”, verwijst Cayman naar de actie ‘Vlammen naar Zwolle’. “Want het is wel vrij ver om zomaar zelf naar Zwolle te reizen. En we kunnen onze fans daar zeker gebruiken.”

“Goede jonge groep”

“We hebben een goede, jonge groep”, gaat Cayman verder over de Red Flames. “De mix tussen wat ervaren spelers en vele jonge talenten werkt. Er is een evolutie merkbaar en de groep hangt goed aan elkaar. Iedereen wil er echt voor gaan.”

En ook de aandacht voor de Red Flames is aan het groeien: “Wat meer aandacht doet altijd deugd. We waarderen dat. Maar dat is ook gewoon onze instelling: we willen het vrouwenvoetbal hogerop helpen.”

De Flames haalden de voorbije wedstrijden een 1000 à 1500 toeschouwers. Een mooie basis, maar Cayman heeft in Frankrijk wel al andere toeschouwersaantallen gezien: “Voor de halve finale van de Champions League tegen Lyon hadden we in eigen huis 16.000 supporters, in Lyon waren dat er zelfs 21.000. In Frankrijk komen voetbalwedstrijden - zeker de toppers - ook live op Eurosport.”

Nog wat werk voor de boeg dus in België, maar de actie om mee te reizen naar Nederland werpt wel zijn vruchten af. Vlamt u al mee naar Zwolle overigens? Al meer dan 380 mensen alvast wel. De meisjes rekenen op uw steun in Zwolle! Klik hier om je in te schrijven en het fantastisch voetbalfeest mee te maken!  Inschrijven kan nog tot morgen 31 januari, dus wees er snel bij!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties