Interview De Smet: "Hopelijk eens bewijzen dat KVK in POI thuishoort"

Tamara Vereecken
| 6 reacties
De Smet: "Hopelijk eens bewijzen dat KVK in POI thuishoort"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn De Smet keert zaterdagavond even terug naar de Freethiel. Hij speelt er met KV Kortrijk een belangrijke wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Iedereen kent het belang van de match voor de thuisploeg, maar ook voor KVK zijn de drie punten cruciaal in hun strijd om een POI-ticket.

Door Tamara Vereecken

Toen Voetbalkrant.com in november met Stijn De Smet sprak, zei hij dat de West-Vlamingen nog op twee fronten wilden meestrijden: zo ver mogelijk geraken in de Beker én POI halen.

Stijn, het bekerverhaal is intussen afgelopen voor jullie, was de behaalde kwartfinale ‘ver genoeg’?
Het was een serieuze domper om er na penalties uit te gaan tegen Gent, zeker als je zo dicht tegen een halve finale zit. Maar ok, het is nu zo, we kunnen er niks meer aan veranderen, we moeten vooruit kijken.”

Jullie tweede doel was POI te halen, dat is nog steeds doenbaar.
“Ja, zolang het nog kan, blijven we daarin geloven. We beseffen natuurlijk wel dat we ons niet teveel misstappen meer kunnen permitteren. Als je ziet hoeveel punten wij al hebben laten liggen dit seizoen... Je kan gerust zeggen dat wij bijna meer punten haalden tegen de grote ploegen dan tegen de kleinere.”

Je doelt ondermeer op vorige week, het verlies tegen Lierse?
“Bijvoorbeeld. Dat was jammer, we konden een goede zaak doen en dichter bij Genk komen. Als je POI ambieert, valt het zwaar tegen dat je thuis verliest tegen een ploeg als Lierse.”

Hebben jullie daar een mogelijke verklaring voor dat KV Kortrijk het vaak moeilijk heeft tegen de kleinere ploegen, zoals jij het noemt?
“Goh nee, eigenlijk…Ik denk niet dat het een gebrek aan motivatie is, want iedereen is zich bewust van het belang. Nu goed, er komen nog zeven matchen aan, hopelijk kunnen we nu eens tonen dat KVK in die POI thuishoort. Als we de top zes niet zouden halen, zal het vooral liggen aan dat puntenverlies tegen de kleinere ploegen dit seizoen, en dat zou jammer zijn.”

Met andere woorden : jullie staan op scherp voor zaterdag?
“Sowieso, maar makkelijk wordt het niet aangezien Waasland-Beveren in een heel moeilijke situatie zit. Die zullen de punten niet zomaar cadeau geven want ze hebben ze zelf hard nodig. Het wordt een wedstrijd met twee ploegen die er voor gaan, maar als KVK zijnde hoop ik er toch de drie punten te kunnen meenemen.”

Vorig jaar speelde De Smet zelf nog enkele maanden op de Freethiel (op uitleenbasis), maar hij stapte aan het einde van het seizoen over naar Kortrijk. En daar voelt hij zich nog steeds erg goed.
“Ik heb voor KVK gekozen omdat ik toen dacht dat het een goeie stap was in mijn carrière en dat is ook gebleken tot dusver. Ik hoop dat ik nog goeie matchen kan spelen en bepalend kan zijn voor de ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties