'Oskaar van de Week': Ayanda Patosi

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
'Oskaar van de Week': Ayanda Patosi
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week sturen we onze wagen richting Daknam.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. Deze week trekken we nog eens naar Oost-Vlaanderen.

Bedankt, Nederland...

Maar eerst eventjes iets anders. Al blijven we in de Cofidis Cup met KV Oostende - Sporting Lokeren. Voetbal moet een feest zijn, maar aan de Belgische kust werd het spelletje eventjes van de slechtste kant getoond.

In de eerste verlenging brak de hel immers eventjes los in het bezoekersvak. Achteraf bereikte ons de commentaar dat enkele heethoofden uit Nederland voor de commotie hadden gezorgd. Wel, beste mensen. Blijf gewoon thuis!

Onsportieve Patosi

Maar de enige echte 'Oskaar' is deze week voor Ayanda Patosi. De flankaanvaller van Sporting Lokeren toonde zich tijdens diezelfde bekerwedstrijd echt wel van zijn stoutste kant. De aanvaller maakte immers aanstalten om de bal buiten te trappen. Er lag immers een speler van KV Oostende geblesseerd tegen de grasmat.

Wat volgde was echt wel ongelooflijk. Patosi maakte ineens een schijnbeweging en verschalkte op die manier de volledige (stilstaande) defensie van the Kustboys. Gelukkig voor de thuisploeg slaagde Patosi er niet in om te scoren. Al had een vliegende Didier Ovono daar wel zeker en vast iets mee te maken. Foei, Ayanda!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties