Chelsea geraakt niet voorbij stug WBA

Leander Mespreuve
| 3 reacties
Chelsea geraakt niet voorbij stug WBA
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was vanavond uitkijken of Eden Hazard opnieuw zijn trukendoos zou bovenhalen bij Chelsea. De man-in- vorm ging op zoek bij West Bromwich Albion naar een nieuwe zege om de leidersplaats te behouden. Chelsea leek op weg naar een zuinige zege, maar kreeg nog het deksel op de neus.

‘The Blues’ hadden het niet onder markt tegen de stugge thuisploeg. Rode Duivel Eden Hazard eiste de bal regelmatig op, maar werd te streng bewaakt waardoor hij zijn stempel allerminst op de eerste helft kon drukken. De bezoekers konden dreigen via Oscar, maar zijn afwerking was te slap.

Even later sneed Eto’o naar binnen en bediende Ivanovic, maar ook de Serviër kon niet genoeg power in zijn trap steken en ook Willian kon zijn schot niet kadreren. De thuisploeg kon in de eerste helft enkel dreigen via Chris Brunt.

Het venijn van de eerste helft zat hem in de staart. Ivanovic kon aan de tweede paal een kopbal van David Luiz in doel verlengen. Zo ging Chelsea toch met een goed gevoel de kleedkamer in.

Na de rust kreeg Oscar meteen een goede kans om de voorsprong te verdubbelen. Ook Eto’o en Willian zagen hun inzetten gepareerd door doelman Foster. Even later een goede ingeving van Hazard, maar Eto’o kon opnieuw het doel niet vinden.

De thuisploeg rook bloed door het missen van al de kansen en zette in het slotkwartier alles op alles. Het was uiteindelijk Anichebe die de bal voorbij Cech buffelde op voorzet van Berahino waardoor Chelsea in extremis twee punten laat liggen. Het kan morgen de leidersplaats kwijtspelen aan Arsenal en/of Manchester City.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties