Leverkusen druipt af tegen tweedeklasser

Nicola Cantoro
| 1 reacties
Leverkusen druipt af tegen tweedeklasser
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leverkusen heeft na een draak van een match de duimen moeten leggen tegen tweedeklasser Kaiserslautern. De thuisploeg kon amper een kans bijeen voetballen en op het einde van de verlengingen kreeg Kaiserslautern het doelpunt waar het recht op had.

Leverkusen doet het goed in de Duitse Bundesliga. Ze staan er knap tweede met vier punten voorsprong op Borussia Dortmund. Daar was vanavond niets van te merken in de Duitse bekercompetitie. In 90 minuten tijd kreeg Leverkusen slechts één bal tussen de palen. Kaiserslautern, derde in de Duitse tweedeklasse, was zeker niet de mindere ploeg, maar was ook niet van plan om blind naar voor te trekken. De negentig minuten waren een maat voor niets.

De verlengingen en eventueel strafschoppen moesten beslissen over het lot van de tweede in de Bundesliga en de derde in tweede klasse. Beide ploegen kregen enkele kansen en er viel zowaar een doelpunt. De Noor Ruben Jenssen vond in de 114e minuut de weg naar doel. Leverkusen probeerde nog, maar vocht heel de match enkel tegen zichzelf. Kaiserslautern stoot verdiend door naar de halve finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties