Janssens: "Nu moeten de spelers ook hun verantwoordelijkheid opnemen"

Janssens: "Nu moeten de spelers ook hun verantwoordelijkheid opnemen"
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Chris Janssens moet FCV Dender EH uit de nauwe schoentjes helpen waarin de derdeklasser momenteel zit. Janssens is nog maar net weg bij streekgenoot Aalst en gaat dus al een nieuwe uitdaging aan. Vrij onverwacht...

Door Johan Walckiers

Janssens had voor zichzelf nochtans uitgemaakt dat hij wat rust ging nemen. "Normaal gezien ging ik wachten tot de zomer om weer aan de slag te gaan", geeft hij toe bij Voetbalkrant.com. "Ik had zelfs al twee andere ploegen afgewezen, maar ik heb een heel goeie band met Rik Beeckman. Hij had me vroeger al gevraagd of ik niet bij Dender wilde komen voetballen. Maar ik speelde toen nog in eerste klasse en dat was wat moeilijk. Toen hij belde om de ploeg uit de nood te helpen, kon ik niet weigeren."

Voor Janssens is het kort dag, want morgen staat er al een wedstrijd tegen Deinze op het programma. "Eén dag is wat kort om zaken te veranderen. Iemand anders zal die match dus coachen. Het is allemaal heel vlug gegaan. Ik moet vandaag zelfs nog mijn contract tekenen. Ik heb dus ook nog geen training gegeven. Het wordt allemaal niet evident. Na Deinze staat er nog een match tegen Wetteren op het programma. We gaan één van die twee proberen winnen om de aansluiting niet te verliezen. En daarna zijn er veertien dagen zonder match. Dan kunnen we verder werken."

Vertrouwen inpompen

De belangrijkste opdracht van Janssens bestaat er uit het vertrouwen terug in de ploeg te pompen. "Dat gaat niet op één dag. Op training moeten ze dat vertrouwen terugkrijgen door wedstrijdjes te spelen en te scoren. Als ze dat gevoel weer gaan hebben... Maar de spelers moeten ook beseffen dat het nu moet gebeuren. Als ze volgend seizoen nog in derde willen spelen, moeten ze nu hun verantwoordelijkheid opnemen."

Janssens tekent een contract tot het einde van het seizoen, maar daarna wil hij weer hogerop. "Mijn ambitie ligt normaal gezien niet in derde klasse, maar je mag niet op de zaken vooruitlopen. In voetbal weet je nooit. Wie weet bevalt het me hier zo goed... We gaan eerst proberen dit goed af te ronden en daarna zien we wel", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties