"Het is op dit moment een plezier om voor Lokeren te spelen"

Nicola Cantoro
| 6 reacties
"Het is op dit moment een plezier om voor Lokeren te spelen"
Foto: © SC

Killian Overmeire is aan een sterk seizoen bezig bij Lokeren. De kapitein speelt al quasi heel zijn leven bij de Oost-Vlamingen. Overmeire is tevreden bij Lokeren, dat fris voetbal brengt en bijna zeker is van een ticket voor PO1. "We willen nu eens goede resultaten neerzetten in PO1."

Je speelt al sinds je negende bij Lokeren. Daarmee kom je in het rijtje van trouwste clubspelers in België. Waarom ben je hier altijd gebleven?

“Weet je wat het is? Ik zit hier nu al zo lang. Ik heb ook de mindere periodes gekend van Lokeren toen we bijna degradeerden naar tweede klasse. Het zat toen ook niet zo goed qua sfeer en qua omkadering zat het ook allemaal wat tegen. Net in die periode was ik bijna einde contract en ja… Dan denk je er ook wel eens over na om misschien eens in een andere omgeving terecht te komen. Dan is Peter Maes gekomen samen met Willy Reynders en die hebben dan een project voorgesteld. Als je nu kijkt hoe ver we staan, is er enorm veel veranderd. Ik denk dat Lokeren nu ook in een positiever daglicht staat ten opzichte van vroeger. Het is gewoon een plezier op dit moment om voor Lokeren te spelen.”

"Voor Hans Vanaken is Lokeren zeker geen eindstation"

Je bent nu 28. Zie je je in de toekomst nog een transfer maken, of blijf je voor altijd bij Lokeren?

“Dat weet ik niet. Ik heb nu nog een contract voor anderhalf jaar. Het is eigenlijk een beetje afwachten. Kijken… Misschien is het wel de laatste kans om nog een stap te zetten en een transfer te versieren.”

Naar het buitenland misschien?

“Ik heb daar nog niet echt over nagedacht. Ik concentreer me nu gewoon op dit seizoen. Na het seizoen zien we wel. Dan ga ik het laatste jaar in van mijn contract en dan ga ik alle opties bekijken.”

Je hebt al veel jongens zien passeren in je lange carrière bij Lokeren. Wie was het grootste talent dat je zag?

“Dat zal toch Hans Vanaken zijn. Voor hem is Lokeren geen eindstation. Daar ben ik absoluut van overtuigd. Hij is een rustig persoon. Niet iemand die het grote woord zal voeren of wat dan ook. Hij lijkt wat schuchter, maar naast het veld is het ook wel een jongen waarmee je goed kan lachen. Hij zal het zeker ver schoppen.”

"Mijn schot komt er te weinig uit tijdens de match"

Je kan nu al voor de tweede keer in je carrière de Beker van België winnen. Ook in Play-Off 1 is Lokeren de laatste jaren vaste klant. Welke ambities heeft Lokeren nu nog?

“De bekerfinale spelen was nooit een doelstelling, maar hoe verder je daarin geraakt, hoe dichter je bij de finale komt. En dan wordt dat wel een doelstelling. Als we nu PO1 spelen willen we vooral ook eens goede resultaten neerzetten. De eerste keer waren we al blij dat we erin zaten. De tweede keer speelden we beter maar waren de resultaten niet zo goed. Nu is de ambitie om eens goede resultaten neer te zetten in PO1.”

 Je werd in 2007 opgeroepen voor de Rode Duivels. Je hebt die lijn niet kunnen doortrekken…

“Ik ben daar ook realistisch in. Ik heb een cap gehad tegen Luxemburg. De jongens die nu bij de nationale ploeg spelen, spelen allemaal op topniveau. Voor mij is dat ook niet meer mogelijk om daar nog bij te geraken. Maar goed, ik ben er ook niet teleurgesteld in. Ik ben er gewoon realistisch in.”

Je scoorde twee weken geleden tegen Charleroi. Dat was al twee jaar geleden dat je nog eens kon scoren. Is dat een werkpuntje voor u?

“Ja, toch wel. Eigenlijk zou het niet mogen dat dat zo lang duurt.”  

Je hebt toch een goede trap in de benen?

“Ja, in principe wel, maar ik benut hem te weinig. In de match komt hij er soms te weinig uit. Ik ben daar onlangs nog over aangesproken door de trainer dat ik die meer moet gebruiken en dat ga ik ook doen.”

Is de trein  nu vertrokken?

“Dat weet ik niet (lacht). Ik hoop toch wel dat er nog een paar volgen dit seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties