De tegenstander van Club Brugge onder de loep: Aalborg BK

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
De tegenstander van Club Brugge onder de loep: Aalborg BK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge krijgt in de zestiende finales van de Europa League wederom een Deense ploeg op het bord. De West-Vlamingen schakelden dit seizoen Brøndby IF en FC Kopenhagen al uit. Nu moet ook Aalborg BK er aan geloven.

Door Cédric De Volder

Het moet gezegd: Club Brugge lootte met Aalborg Boldspilklub een meer dan haalbare kaart. De roodhemden pakten vorig seizoen dan wel nog de landstitel in Denemarken, maar verloren in het tussenseizoen een pak van de pluimen.

Aalborg is eigenlijk een vrije jonge 'topclub' in Denemarken. AaB pakte haar eerste landstitel pas in 1995 en plaatste zich het seizoen daarna als eerste Deense club ooit voor de groepsfase van de Champions League. Ondertussen schreven de roodhemden nog drie titels op het palmares.

De weg naar de zestiende finales...

Aalborg werd in de groepsfase onderverdeeld in een poule met Dynamo Kiev, Steaua Boekarest en Rio Ave. Er stond geen maat op Dieumerci Mbokani en kornuiten, maar Aalborg kwalificeerde zich dus als tweede in de groep.

Aalborg sprokkelde negen punten in zes wedstrijden en dat was meteen genoeg voor de kwalificatie. Oh ja, de Denen werden in de laatste voorronde voor de Champions League dit seizoen overigens uitgeschakeld door APOEL Nicosia.

In eigen land...

In de Deense Superliga gaat het echter niet al te best met AaB. De troepen van coach Kent Nielsen kamperen momenteel op een povere zesde stek en tellen al achttien punten achterstand op FC Midtjyland. 

Ter vergelijking: FC Kopenhagen en Brøndby IF - ook dit seizoen al tegenstanders van Club Brugge - staan op een respectievelijke tweede en vierde plaats. Met andere woorden: Club mag zich niet verslikken in AaB.

Belgische links...

Aalborg BK heeft helemaal geen sterren in het elftal. Club moet dus geen schrik hebben voor een Deense Victor Vazquez of een Scandinavische versie van Felipe Gedoz. Al speelt er met Thomas Enevoldsen (ex-KV Mechelen, nvdr.) wel een oude bekende in de Nordjyske Arena.

Aalborg speelde in de ter zielen gegane Intertoto Cup al tegen Standard en KAA Gent. De Rouches wonnen met 0-1 in Denemarken, terwijl KAA Gent in twee wedstrijden het onderspit moest delven. RSC Anderlecht kwam AaB dan al eens tegen in de UEFA Cup. Het werd 1-1 in Brussel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties