Advocaat Mitu: "Voetbalwereld is totaal ontspoord"

Nicola Cantoro
| 2 reacties
Advocaat Mitu: "Voetbalwereld is totaal ontspoord"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het proces rond de 'gokchinees' Zheyun Ye heeft de advocaat van voormalig Lierse- en Anderlecht- speler Marius Mitu zwaar uitgehaald. "De voetbalwereld is totaal ontspoord", zei advocaat Luc Misson. Volgens Misson treft Mitu ook geen enkele schuld. Hij eiste de vrijspraak van de Roemeen.

"De tv-gelden swingen de pan uit, de clubs zitten in de schulden. De voetbalsport is totaal ontspoord. Maar niemand die de wantoestanden aanklaagt of bekendmaakt omdat de wet van het stilzwijgen regeert", haalde de advocaat vandaag zwaar uit op het proces.

Mitu staat terecht voor passieve corruptie, fraude en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het federaal parket vroeg 15 maanden celstraf en een geldboete van 2.000 euro. Misson eiste echter de vrijspraak voor zijn cliënt.

"Toen mijn cliënt wist wat de drijfveren waren van de Chinese zakenman Zheyun Ye en het trainersduo Paul Put en Patrick Deman weigerde hij te spelen. Of hij gaf zich voor de volle 100 procent", zei Misson. Het proces wordt vrijdag voortgezet met de pleidooien van de oud-Liersespelers Laurent Delorge, Laurent Fassotte, Yves Van Der Straeten en Hasan Kacic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties