Bayern speelt alles 'kaputt': "In München is zeer goed niet genoeg, het moet perfect zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Bayern speelt alles 'kaputt': "In München is zeer goed niet genoeg, het moet perfect zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'All heil Bayern'! Na gisteren even Arsenal op verplaatsing over de knie gelegd te hebben, lijkt de formatie van Pep Guardiola weer goed op weg om nog maar wat records van de tabellen te vegen. De Duitse machine is volgens Philippe Vande Walle niet meer te stoppen.

Door Johan Walckiers

We weten al jaren dat Vande Walle een fervent volger van Bayern en het Duitse voetbal in het algemeen is. Hij was dan ook niet verrast toen Bayern vorig seizoen de tegenstand overvleugelde. "Het zat er al een tijdje aan te komen", zegt hij aan Voetbalkrant.com. "De grote vraag in het begin van het seizoen was of Guardiola het nog beter zou kunnen maken, want Bayern moet altijd het mooiste, het duurste en het leukste hebben. Ze willen perfectie! En daar hebben ze met Guardiola de ideale man mee binnengehaald."

Zo speelde Bayern gisteren Arsenal van de mat. "Het spel was indrukwekkend. De cijfers nog meer: 74 procent balbezit. Het begint de vormen van het beste Barcelona aan te nemen. En als je dat combineert met Duitse gründlichkeit, heb je een dodelijke combinatie. Ik zie ook niet in dat ze naast hun schoenen gaan beginnen lopen."

"De spelvreugde spat er vanaf"

Bayern heeft in de Bundesliga een autostradelengte voorsprong van maar liefst 16 punten op Bayer Leverkusen. "Ze hebben een kern die zo flexibel is. Neem nu Lahm, die kan zowel links, rechts, centraal in de verdediging en op het middenveld uit de voeten. Ze hebben een waaier aan spelers die enorm veelzijdig zijn. Ze kunnen het zich zelfs permiteren om Bastian Schweinsteiger, die uit blessure terugkomt, nog wat op de bank te laten. Het is de filosofie van Bayern: zeer goed is niet goed genoeg. Het moet perfect zijn. En met Guardiola hebben ze zo iemand gevonden die de perfectie nastreeft."

"Als je ziet dat ze vorig seizoen alles wonnen wat er te winnen valt en dan uitspreken dat ze dat dit jaar weer willen doen, dan weet je het wel. Ze hadden in het verleden al een aantal CL-finales gespeeld en dit is dus de logische volgende stap. Het plan was er al langer en nu voeren ze het uit. Je ziet ook dat ze een sfeer gecreëerd hebben waarin de spelers hun job graag doen. Als ze een zesde of zevende scoren in de competitie, vieren ze nog altijd alsof het de eerste was. De spelvreugde spat er vanaf. Barcelona heeft misschien betere individuen, maar als ploeg steekt Bayern er op dit moment met kop en schouders bovenuit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties