Coens: "Betreur eenzijdige beslissing van ontslag Convents"

Nicola Cantoro
| 0 reacties
Coens: "Betreur eenzijdige beslissing van ontslag Convents"

In een persbericht liet derde klasser Berchem Sport gisteren weten dat het niet verder gaat met voorzitter Louis Convents. Bijgevolg is Convents geen lid en voorzitter meer van het directiecomité van de club. Zijn collega Patrick Coens reageert vandaag op het ontslag.

Samen met Convents werd vorig jaar ook Patrick Coens aangesteld als lid van het directiecomité. Coens was een collega en vertrouwenspersoon van Convents en trad op als adviseur en verving hem bij afwezigheden. Vandaag reageert Coens op het ontslag van zijn collega.

“Wij betreuren dit vooral gezien het eenzijdige karakter van deze beslissing. Berchem Sport heeft ons immers als authentiek Antwerpse en sympathieke familieclub gecharmeerd.”

De Raad van Bestuur stelt geen nieuwe voorzitter aan van het directiecomité. Ex-voorzitter Erik Vermeylen, Kristof De Meulder en Guido De Beule zullen gezamenlijk de functies overnemen tot het einde van het seizoen“We kunnen vaststellen dat de club dankzij en ondanks Erik Vermeylen overleeft. De door hem geleverde financiële inspanningen zorgen er immers voor dat Berchem Sport een financieel gezonde club is”, gaat Coens verder.

“Zijn inbreng is dermate belangrijk dat dit momenteel echter ook een rem betekent op de verdere uitbouw en professionalisering van de club. De clubstructuur lijkt ons daarom momenteel nog niet klaar om met een autonoom management met eigen beslissingsrecht te functioneren. Wij plaatsen het opzijschuiven van Convents, los van het feit of dit op een correcte wijze zou gebeurd zijn, dan ook in dit kader.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties