Arsenal en Man City blijven in het spoor van leider Chelsea

Diederik Geypen
| 2 reacties

Door de 1-0 zege van Chelsea tegen Everton moesten eerste achtervolgers Manchester City en Arsenal de punten thuishouden om in het spoor te blijven van de leider. Arsenal maakte er een gezondheidswandeling van terwijl City een taaie klant had aan Stoke City.

Manchester City wilde voor eigen volk de Champions League-nederlaag van afgelopen dinsdag tegen FC Barcelona doorspoelen. The Citizens trokken het balbezit meteen naar zich toe, maar openingen creëren lukte aanvankelijk niet. Bovendien dreigde Stoke City enkele malen via een bedrijvige Charlie Adam. Met de rust in zicht schakelden de troepen van Manuel Pellegrini dan toch een versnelling hoger. Een voordien onzichtbare Edin Dzeko was met een knappe plaatsbal het dichtst bij een doelpunt voor City.

Ook na rust bleken de bezoekers een stugge tegenstrever. Het was uiteindelijk Yaya Touré die er op aangeven van Kolarov er 1-0 van maakte. Meteen de eindstand in deze moeizame zege voor Kompany en co.

Arsenal-Sunderland 4-1

Ook Arsenal was van plan het zure verlies in de Champions League snel weg te wissen. Olivier Giroud opende al in minuut zeven de score. De Fransman, die woensdag tegen Bayern München nog tevreden moest zijn met een plaats op de bank, was goed bij schot vanmiddag. Op het half uur prikte hij zijn tweede binnen.

Nog voor rust zaten the Gunners al op rozen. Deze keer fungeerde de aanvaller in de rol van aangever. Afwerker van dienst was de Tsjech Rosický. Ook na de koffie ging de thuisploeg rustig door op haar elan. Net voor het uur diepte Koscielny de score uit tot 4-0. Een forfaitscore leek in de maak, maar uiteindelijk werkte Giaccherini de eerredder voor the Black Cats binnen.

Chelsea-Everton 1-0

Eerder op de middag boekte Chelsea een zuinige zege tegen Everton. The Blues leken lang op weg naar een puntendeling, maar in de 93ste minuut schonk Frank Lampard zijn team drie belangrijke punten met het oog op de titelstrijd.