Analyse Peter Maes: rijp voor een topclub

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Peter Maes: rijp voor een topclub
Foto: © SC

Peter Maes doet het dit seizoen (alweer) uitstekend als oefenmeester van Sporting Lokeren. Het zou dus niet verwonderen als enkele topclubs aan het einde van het seizoen om zijn diensten vechten. Waarom is de voormalige doelman klaar voor een nieuwe stap?

Door Cédric De Volder

Peter Maes stuwt Sporting Lokeren ook dit seizoen naar ongekende hoogtes. De Waaslanders strijden binnenkort om een tweede bekerwinst in drie seizoenen tijd en waren tijdens deze voetbaljaargang geen enkel moment uit play-off 1 te denken. De oefenmeester werd de voorbije dagen dan ook al gelinkt aan RSC Anderlecht. Maar is Maes klaar voor een nieuwe stap? Voetbalkrant.com zocht en vond vijf redenen.

1. Peter Maes leeft midden een spelersgroep

De oefenmeester van Sporting Lokeren telt dan wel al 49 lentes, maar lijkt nog maar enkele seizoenen geleden te zijn gestopt als doelman. Bovendien heeft Maes de indruk midden zijn spelersgroep te staan. Het is immers zelden of nooit gezien dat Maes zijn spelersgroep bekritiseerd voor de camera's. Al kan het binnenskamers ongetwijfeld serieus stuiven.

2. Peter Maes bezit de kunst om een speler beter te maken

Het is algemeen geweten dat Maes zijn spelers graag afmat. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook op mentaal vlak is de oefenmeester niet altijd een aimabel man. "Hij haalt me het bloed vanonder de nagels tijdens de oefensessies", liet Nill De Pauw ooit optekenen. "Er vallen dan zeker en vast wat woorden, maar uiteindelijk maakt Maes ons wel beter."

3. Peter Maes regeert met ijzeren hand

Al is bovenstaande stelling dan wel een stelregel in de kleedkamer op Daknam. Maes stelt zijn team op en niemand anders. De oefenmeester draaide er zo zijn hand niet voor om om Hamdi Harbaoui op de bank te posteren. De Tunesische aanvaller leek dan wel op weg naar de uitgang, maar kon het team ongetwijfeld een meerwaarde bieden. En laat dit nu net een eigenschap zijn die in een kleedkamer met vedetten wel eens nodig kan zijn.

4. De cijfers van Peter Maes liegen niet

De oefenmeester stuwde Sporting Lokeren zonder twijfel naar een hoogtepunt. Enkele seizoenen geleden konden de Waaslanders dromen van het statuut van 'subtopper' of van bekerwinst. Enig probleem: bij pakweg RSC Anderlecht zijn de fans en de bestuurskamer pas tevreden met deze resultaten. En dan zwijgen we nog over de titel...

5. RSC Anderlecht? Peter Maes kent het huis

Maes lijkt immers de gedoodverfde opvolger van John van den Brom. De Nederlander bezit wel een optie voor een extra jaargang in zijn contract, maar die werd vooralsnog niet gelicht. Bovendien lag de voormalige doelman tussen 1990 en 1995 onder contract in het Astridpark. En in Anderlecht is het een serieus voordeel om het huis te kennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties