Waarom is OHL géén vogel voor de kat?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Waarom is OHL géén vogel voor de kat?
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven legt alle hoop op het behoud in de handen van Ivan Leko. De fusieclub lijkt een vogel voor de kat. Maar waarom is een mirakel niet veraf aan Den Dreef?

Door Cédric De Volder

1. Beginnersgeluk voor Ivan Leko?

De commentaren omtrent de aanstelling van Ivan Leko als oefenmeester van OH Leuven zijn tegenstrijdig. Maar waarom zou de Kroaat niet voor het welbekende schokeffect kunnen zorgen in de kleedkamer van OHL? De voormalige middenvelder van Sporting Lokeren krijgt alvast het voordeel van de twijfel. En zonder overtuiging zou hij de job wellicht ook zelf niet hebben aangenomen.

2. Scherven zijn er om gelijmd te worden

Het is geen geheim dat er kliekjes zijn ontstaan in de spelersgroep van OHL. Berichten over twisten en zelfs handgemeen waren nooit veraf. Ronny Van Geneugden had de groep niet langer in de hand en werd vervangen door Herman Vermeulen. Enig probleem: ook laatstgenoemde vertoefde al in die vestiaire. Misschien kan een buitenstaander - lees: Ivan Leko - de gemoederen bedaren?

3. OH Leuven voetbalt zo slecht nog niet

Eigenlijk is het spel dat OHL op de mat legt zo slecht nog niet. De fusieclub voetbalde best goed mee met Club Brugge afgelopen zondag, maar werd in de steek gelaten door de eigen verdediging. De defensie van Leuven ging simpelweg bij quasi elk tegendoelpunt in de fout. Leuke tip voor Ivan: misschien de troepen de komende weken vanaf de eerste minuut laten ontwaken?

4. Schitterende achterban doet wonderen

Eén ding is zeker: het supporterslegioen van OHL is het waard om haar ding in de hoogste afdeling te doen. De fans blijven hun team door dik en dun steunen. Afgelopen zondag kwam Club op bezoek in een volle Dreef, maar ook daarvoor liet het bezoekersvak van de Freethiel vol. Niet opgeven, jongens!

5. PO3: dé herkansing

En het kalf is natuurlijk nog lang niet verdronken. OHL - en RAEC Mons ook - hebben in het slechtste geval nog play-off 3 om nog het één en ander recht te zetten. Al zal ook Ivan Leko simpelweg hopen om zijn inloopperiode door te maken in play-off 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties