Interview Gorius over clash tegen Anderlecht: "Twee zieke topclubs tegenover elkaar"

Robby Morren
Robby Morren
| 31 reacties
Gorius over clash tegen Anderlecht: "Twee zieke topclubs tegenover elkaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk zit heel diep. "Er zijn veel problemen", geeft Julien Gorius toe. In een gesprek met Voetbalkrant.com benoemt hij enkele van de problemen en blikt hij vooruit op de topper tussen '2 topclubs die ziek zijn'.

Door Robby Morren

Welk gevoel heb je na de Europese uitschakeling?

“Toch wel heel teleurgesteld. De kaarten lagen goed voor ons in de Europa League. Anzhi is een goede ploeg, maar van hetzelfde niveau als wij. We haalden een correcte 0-0 in de heenmatch waardoor alles nog open lag in de terugwedstrijd. Jammer genoeg hebben we in ons eigen stadion opnieuw niet genoeg kansen kunnen creëren.”

Het creëren van kansen is een probleem dat nu al enkele weken aansleept.

“Dat is juist, maar we hebben wel meer problemen die we moeten oplossen. Ook als je onvoldoende kansen creëert, kan je nog punten pakken als je zelf de nul houdt.  Het is een heel moeilijk moment voor het ganse team. Enkel door hard te werken, kunnen we hieruit geraken.”

Sommige ploegen kampen met een uitcomplex, Genk stilaan met een thuiscomplex. Jullie verloren nu al 6 thuiswedstrijden op rij.

“Op verplaatsing wonnen we 2 van onze laatste 3  wedstrijden. Het probleem ligt vooral bij onze thuiswedstrijden, dat is juist. Het is al geleden van onze wedstrijd tegen OHL dat we in eigen huis nog eens konden winnen. Dat gaat natuurlijk in de hoofden van de spelers spelen, dat is zeker. We moeten zo snel mogelijk een thuismatch zien te winnen en er zo voor zorgen dat de supporters weer allemaal achter ons staan.”

Kan jij de problemen waar Racing Genk mee kampt benoemen?

“Dat is heel moeilijk. Als we oplossingen zouden hebben, dan hadden we ze natuurlijk al lang in de praktijk omgezet. Het is een hele complexe situatie, er zijn veel problemen. Het is onder meer een gebrek aan realisme op offensief vlak en op defensief vlak moeten we wat meer sereniteit terugvinden. We moeten meer bewegen zonder bal. We hebben voldoende offensieve kwaliteiten, dat hebben we in het verleden al bewezen en dat kan nu niet plots weg zijn. Iedereen moet iets meer van zichzelf geven om hier uit te geraken.”

Wat is je indruk van de nieuwe coach?

“We kunnen niet verwachten dat de coach in 2 dagen tijd mirakels verricht. Hij heeft de appreciatie van de groep en we hebben vertrouwen in hem. Wij draaien niet zoals het zou moeten, we hebben de coach nodig. Dat geldt ook andersom, de coach heeft ook de spelers nodig. Hij wil zoveel mogelijk uit het team halen.”

Zie je opvallende verschillen tussen Ferrera en Been?

“Elke coach heeft zijn eigen manier van coachen. Mario Been heeft zijn specifieke kwaliteiten en hij heeft gedurende 2,5 jaar hele mooie dingen gedaan in Genk. Er zijn natuurlijk verschillen tussen de éne trainer en de andere, maar ik wil niet gezegd hebben dat het beter is met de éne of met de andere coach. Het zijn twee verschillende trainers, maar ze hebben elk hun eigen kwaliteiten.”

Zondag naar Anderlecht. Een hele belangrijke maar geen evidente opdracht. Wat verwacht je?

“We spelen tegen een groot team in een mooi stadion. Het is een wedstrijd die veel aandacht krijgt tussen twee teams in moeilijkheden, wij nog meer dan Anderlecht. Het  wordt een wedstrijd waar veel spanning op zit, met een hoge intensiteit. Als twee topclubs die ziek zijn tegen elkaar moeten spelen, zal er op het einde van de match één team zijn dat nog dieper in crisis zal zitten. Het is een kans om vertrouwen te tanken. Als wij tegen Anderlecht kunnen winnen, zal dat een boost geven voor de daaropvolgende wedstrijden.”

“Ik denk dat wij iedereen aankunnen als we in een goede dag zitten. We kunnen verliezen tegen Waasland-Beveren, maar we kunnen ook winnen tegen Dinamo Kiev. We moeten gedisciplineerd spelen en we moeten het vertrouwen terugvinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties