"OH Leuven moet opnieuw de club van weleer worden"

bart ver elst
| 11 reacties
"OH Leuven moet opnieuw de club van weleer worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OHL is zo goed als zeker van play-off 3. Er is nog een waterkans dat Leuven play-off 3 vermijdt, maar dan moet er wel alvast zes op zes gehaald worden. Waar liep het fout dit seizoen? Voetbalkrant belde met een lid van de supportersclub van OHL om een woordje uitleg te vragen.

Door Bart Ver Elst

“Er zijn dit seizoen veel fouten gemaakt qua transfers door het bestuur. Er is te weinig voetbalkennis aanwezig, vandaar dat er dringend een technisch directeur moet komen die zich met deze zaken bezighoudt. Ik heb niets tegen het bestuur zelf, want dat is een goede constructie, maar de knowhow over het voetbal is niet aanwezig”, aldus het lid van de supportersclub, die anoniem wenst te blijven.

“De fans willen opnieuw het OHL van vroeger te zien krijgen. We staan bekend om onze goede jeugdwerking, maar er breekt niemand meer door van de jeugd. Jongens als Joren Dehond, Simon Bracke.. Ze krijgen hun kans niet in de eerste ploeg.”

Spelers met een hart voor Leuven

“We hebben meer spelers nodig die met hun hart voor OHL willen spelen. Jongens als Bjorn Ruytinx en Wim Raymaekers moeten zich telkens opnieuw bewijzen, maar zij kunnen het niveau zeker aan. Spelers zoals Annys en Weuts hadden ook deze waarden en kenden de club goed, maar zij zijn moeten vertrekken.”

“De club heeft dit jaar gekozen om veel goedkope buitenlanders aan te trekken, dat was een foute beslissing. We hadden beter jongens met een OHL-hart aangetrokken. Dan heb ik het over Nils Schouterden en Denis Odoi. Odoi was misschien wat moeilijk geweest, maar Nils was zeker een haalbare mogelijkheid.”

Over nieuwbakken coach Ivan Leko spreekt de het lid van de supportersclub ook nog een woordje: “Het probleem is natuurlijk dat hij geen ervaring heeft, maar ik vond hem afgelopen zaterdag heel gedreven. Hij zat nooit neer op de bank en was altijd aan het coachen. Hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties