Van Buyten klaar voor WK: "Duitsers niet happig om tegen ons uit te komen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Van Buyten klaar voor WK: "Duitsers niet happig om tegen ons uit te komen"
Foto: © SC

Daniël Van Buyten zit in de herfst van zijn carrière, maar over een paar maanden mag de boomlange verdediger toch nog eens een WK meemaken met de Rode Duivels. In een gesprek met Fifa.com wikt en weegt onze landgenoot de kansen van België.

“We worden vaak als potentiële verrassing op het WK naar voor geschoven. We zijn natuurlijk gemotiveerd en willen graag die verrassing worden. Maar het is twaalf jaar geleden dat we er nog eens bij waren op een wereldkampioenschap… Het is dan ook moeilijk om te zeggen dat we meteen heel ver willen geraken.”

"Uitroepen dat we de halve finale moeten halen, daar doe ik niet aan mee"

Big Dan hoopt dus op het beste, maar laat zich niet verleiden tot straffe uitspraken. “We moeten gewoon alles geven. Maar nu gaan uitroepen dat we de halve finale moeten spelen, daar doe ik niet aan mee.”

De Rode Duivels werden ingedeeld in een groep met Rusland, Algerije en Zuid-Korea. Als we die groep overleven, wacht mogelijk Duitsland. “Ik heb het er al eens kort over gehad met de collega’s bij Bayern. Ze zijn niet happig om tegen ons uit te komen. Dat is mooi: zo een grote voetbalnatie die op zijn hoede is voor België”, besluit Van Buyten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties