Wenger probeert 'onervaren' scheidsrechter tips te geven

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Wenger probeert 'onervaren' scheidsrechter tips te geven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal speelt vanavond tegen Bayern München en moet een 0-2 achterstand uit de heenmatch ophalen. De scheidsrechter van dienst is de 35- jarige Noor Svein Oddvar Moen en die kreeg van Arsène Wenger al een duidelijke wenk.

Wenger heeft in het verleden al een paar keer gehad dat zijn ploeg met tien man de wedstrijd moest eindigen en dat wil hij deze keer vermijden."We hebben een paar keer met tien man gespeeld en altijd onder zeer bijzondere omstandigheden", zegt Wenger. "Bij Barcelona hadden we echt de kans om ons te plaatsen. Ik heb één keer gezien dat een speler zijn tweede gele kaart kreeg voor het wegtrappen van een bal en dat was toen met Robin van Persie."

"Ik hoop dus dat we dinsdag een eerlijke kans krijgen om de wedstrijd met elf tegen elf af te maken. Wat we willen is een goede scheidsrechter. Hoe sterker de competitie waarin ze fluiten, hoe groter de kans dat ze trucjes doorgronden die wedstrijden kunnen beslissen. Maar dat geldt ook voor Bayern, want ik praat over zowel mijn spelers als die van Bayern."

"Wat ik bedoel is dat als je uit een minder sterke competitie komt... ik weet niet. Ik kijk eerlijk gezegd nooit voor een wedstrijd naar de scheidsrechter. Ik ben nooit vooringenomen. Maar soms kan ervaring een scheidsrechter helpen om uit lastige situaties te komen", aldus Wenger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties