"Club kan zich geen nul op zes veroorloven tegen Cercle"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
"Club kan zich geen nul op zes veroorloven tegen Cercle"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is weer derbytijd in Brugge. Zondag staan de blauw- en groenhemden opnieuw met getrokken messen tegenover elkaar. Onze redactie blikt alvast vooruit met Tim Smolders en Hans Cornelis.

Door Cédric De Volder

Cercle Brugge ging de voorbije weken een beetje aan het wankelen. De redding was een feit en de logische déclic volgde. Toch wil de Vereniging in de derby tegen Club Brugge nog eens uithalen. Hoe? Dat leggen Tim Smolders en Hans Cornelis in een gesprek met Voetbalkrant.com van naaldje tot draadje uit.

Tim en Hans, staat Cercle aan de vooravond van de wedstrijd van het jaar?

Smolders: "In de kleedkamer hangt alvast een speciaal sfeertje. Normaal gezien komt de tegenstander pas op vrijdag aan bod, maar deze week concentreren de gesprekken zich toch vooral op Club Brugge. Vooral voor de fans is de derby tegen Club natuurlijk een hoogtepunt, hé."

Cornelis: "Ik gun die mensen dan ook dat pleziertje. Club is en blijft de eeuwige rivaal, hé. Al mogen we niet uit het oog verliezen dat er ook nu amper drie punten op het spel staan. (lacht) Al moet ik toegeven dat de derby ook simpelweg een leuke wedstrijd is om te spelen."

Jullie hebben bovendien beiden een verleden bij Club. Tim speelde er tussen 1999 en 2004, terwijl Hans het blauwe shirt tussen 2000 en 2005 aantrok. Het is dan wel een tijdje geleden, maar roept de wedstrijd nog steeds speciale herinneringen op?

Smolders: "Voor mij alleszins wel. Bij Club tekende ik tenslotte mijn eerste profcontract, hé. Maar voor de duidelijkheid: tegenwoordig ben ik een echte Cercle-man. Ik ben loyaal tegenover mijn werkgever. Of we de spelers van onze rivaal deze week al tegen het lijf gelopen hebben? Nee, hoogstens eens zien passeren. (knipoogt)

Cornelis: "Natuurlijk blijft dit een speciale partij. Dat is altijd het geval bij een wedstrijd tegen een voormalige werkgever. Maar er is sindsdien veel veranderd bij Club. Zo speelden we beiden nog samen met Timmy Simons en Jonathan Blondel, maar dat is het dan ook."

De heenwedstrijd eindigde bovendien op een 2-0-overwinning in het voordeel van de Vereniging. Een zes op zes tegen de rivaal en de titel 'Ploeg van 't Stad' staat dus op het spel.

Smolders: "Ja, dat klopt. Bij zo'n zes op zes kunnen we zelfs van een topseizoen spreken. (lacht) Bovendien hechten de fans veel belang aan die titel. En dan alles in een seizoen zonder echt hoge verwachtingen."

Cornelis: "En dat is nog niet alles, hé. In mijn ogen ligt alle druk op de schouders van Club. Die gasten kunnen zich geen nul op zes veroorloven tegen ons, hoor. Bovendien kunnen het nog eens belangrijke punten blijken in de titelrace."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties