Nicky & Nicky over de Battle of Flanders: "Plagerijtjes horen er bij"

Nicky & Nicky over de Battle of Flanders: "Plagerijtjes horen er bij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagavond trainden ze nog samen bij de Belgian Red Flames, op vrijdag staan ze tegenover elkaar in de Battle of Flanders. De 'Nicky's' laten hun licht schijnen op de clash tussen Blauw-Zwart en Blauw-Wit. Een geanimeerd gesprek werd het.

Door Aernout Van Lindt

Terwijl de Battle of Flanders bij de mannen al een traditie van een eeuw is, bestaat die bij de vrouwen pas van dit seizoen. “Maar het zet zich over van de mannen op de vrouwen, omdat het wel leeft bij de supporters. Van die rivaliteit moeten we gebruik maken om de fans ons te komen laten steunen”, aldus Nicky Van den Abbeele van Club Brugge.

“Bij de voorstelling van ons op de Gentse Feesten zag je dat ook. Toen ze Elien Van Wynendaele voorstelden en zeiden dat ze van Club Brugge kwam, was er luid boegeroep. En bij de aankondiging dat ze nu voor Gent gekozen had, was er meteen groot gejuich”, pikt Nicky Evrard van de Gent Ladies in.

“Heenwedstrijd gewonnen met dank aan de fans”

De dames van Club Brugge hopen alvast op massale steun van de fans vrijdag. “Hopelijk komt er veel volk kijken en wordt het een match met veel sfeer. Er zijn wel al wat berichten verschenen, we hebben een aantal acties op poten gesteld en er is ook een actie voor het goede doel met de blauwe veters van Handicap International”, is Van den Abbeele hoopvol.

“Een twaalfde man doet echt wel iets”, geeft Evrard toe. "Ik denk dat wij in de heenwedstrijd gewonnen hebben met dank aan de fans. Zowel tegen Utrecht als tegen Club Brugge konden we winnen, met dank aan de twaalfde man. Hopelijk komen er dan ook wat fans van Gent mee morgen.”

Verbale ping-pong

Evrard: “We zijn er in de kleedkamer nu wel over bezig. Weet je nog die heenmatch die we met 1-0 wonnen?”, refererend aan de heenwedstrijd in Gent tussen beide teams, waarin ex-Bruggeling Elien Van Wynendaele het enige doelpunt maakte.

Van den Abbeele (lachend): “Hou je maar kalm, jij.” Om daarna toe te geven: “Die 1-0 speelt nog wel bij ons. Wie er scoorde maakte niets uit, het was gewoon een pijnlijke nederlaag, die we willen rechtzetten.”

Evrard: “Ik zal misschien nog eens een berichtje moeten sturen naar Heleen, of ze terug een strafschop wil nemen”, over een gemiste strafschop in die bewuste match.

Plagerijtjes die er bij horen in de week voor een wedstrijd als deze. “Deze wedstrijd leeft wel in de kleedkamer”, aldus Evrard. “Elkaar wat plagen, waarom niet? Dat hoort er bij.”

Van den Abbeele: “Het is nu vooral ook omdat we elkaar zien. Eens de wedstrijd begint is het bittere ernst, maar na de wedstrijd zijn we terug even goede vriendinnen.”

Toen we het over het sterk keepende werk van Evrard begonnen in de heenwedstrijd, bleek meteen het respect tussen beide meisjes:

Van den Abbeele: “Ja, ze deed toen echt wel enkele sterke reddingen.”

Evrard: “Ach, ze hebben ook wel wat kansen gemist.”

Van den Abbeele: “Nee, je mag het zeggen dat je goed keepte hoor.”

En wie wint vrijdag?

Van den Abbeele: “Hopelijk wordt het een wedstrijd met veel sfeer. Het gaat spannend worden, met mogelijk goed voetbal. We willen scoren en de match in handen hebben. Winnen met 1-0 volstaat wat mij betreft, als we maar kunnen een doelpuntje meepikken en de nul houden. We hebben de laatste paar weken vertrouwen getankt, de sfeer is opperbest sinds de 1-1 tegen PSV. Dat was een hele goede wedstrijd van ons tegen een toptegenstander. We worden ook efficiënter.”

Evrard: “We zien Club Brugge ook bezig de laatste paar weken. Ze doen het goed, het zou wel eens een rare match kunnen worden. We hopen dat we terug kunnen winnen, opnieuw met 0-1 zou leuk zijn. Eerst scoren zal belangrijk zijn. Tegen Club Brugge moeten we proberen punten te pakken, dat moeten we niet in Twente gaan doen. Het doet deugd dat een aantal sterkhouders terugkomen, dat is goed voor ons vertrouwen.”

Waarop beide speelsters samen aan carpooling deden op weg naar huis. “Maar in de auto is het 2 tegen 1, want Jassina (Blom, een andere Red Flame en speelster van Gent) is onze chauffeur”, lacht Evrard. Het eerste duel van de week werd zo gewonnen door Gent, op vrijdag om 20.30 uur begint de echte Battle of Flanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties