Janssens: "Ik ben het diploma van Fred niet, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Janssens: "Ik ben het diploma van Fred niet, hé"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Chris Janssens gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als assistent-coach bij KV Oostende. De voormalige Rode Duivel moet bij de promovendus het 'gebrek aan diploma' invullen. "Ik ben de geschikte persoon om in de schaduw te werken."

Door Cédric De Volder

KV Oostende was genoodzaakt om op zoek te gaan naar een extra assistent voor Fred Vanderbiest. De veldheer van the Kustboys beschikt immers niet over het verplichte Pro License-diploma om in onze pintjesliga aan de slag te gaan. Vreemd detail: Vanderbiest is ingeschreven voor de cursus, maar is genoodzaakt om te wachten op een vol leslokaal.

"Ik begon eerste klasse te missen"

"Maar ik ben het diploma van Fred niet", valt Chris Janssens met de deur in huis. "Al is dat natuurlijk wel de reden waarom KVO op zoek was naar een extra assistent. Er zijn een pak werkloze coaches met zo'n diploma, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste persoon ben. Waarom? Ik werk graag in de schaduw."

Ook bij Lierse SK leverde de Lierenaar immers uitstekend werk als T2. "Maar uiteindelijk rolde ik dan toch in het vak van hoofdtrainer. Soms heb je zo'n zaken zelf niet in de hand. Pas op: ik ben altijd blij geweest om een job te kunnen uitoefenen in het voetbalwereldje. Ik ben dan ook tevreden met de keuze van Oostende."

"Fred was vroeger op het veld ook al een lastige mens"

"Ik moet toegeven dat ik de eerste klasse toch begon te missen", gaat Janssens verder. "Je mag niet vergeten dat ik al zo'n vijfentwintig jaar meedraai in deze wereld, hé. Ik snakte naar het professionalisme, de belevingen naar wedstrijden toe en zelfs naar de verplaatsingen."

Al lijkt het geen cadeau om met Vanderbiest in een kleedkamer te zitten. "Ik ben niet de gemakkelijkste om mee te werken", liet de veldheer eerder optekenen. "Fred was vroeger op het veld ook al een lastige mens", lacht Janssens. "Ik herinner me dat hij toen ook al verbaal enorm aanwezig was. En dat kon dan wel eens botsen met mij. Al bleef het altijd vriendelijk, hoor." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties