Balans na de reguliere competitie: Gentse (wan)hoop

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Balans na de reguliere competitie: Gentse (wan)hoop
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Dit moest en zou het seizoen van AA Gent worden. Na de teleurstelling van de vorige campagne hoopte men in de nagelnieuwe Ghelamco Arena de supporters te laten genieten van spektakel op en naast het veld. Enkel dat laatste lukte.

Door Sander De Graeve

AA Gent begon aan deze Jupiler Pro League met Victor Fernandez. Hij loodste een doodziek team het seizoen voordien nog naar de finale van play-off 2 en kreeg ogenschijnlijk carte blanche in de transfers. "Het is de eerste keer dat we een coach zo veel vrijheid geven", klonk het bij het bestuur aan het begin van het seizoen.

Na een qua resultaten degelijke start begon de Gentse motor steeds vaker te sputteren. Victor Fernandez kreeg de Spaanse speelstijl niet tijdig draaiende. Op 30 september werd de gentleman pur sang bedankt voor bewezen diensten.

In zijn plaats kwam Mircea Rednic. De flamboyante Roemeen gaf het seizoen ervoor de Buffalo's nog een pak slaag in de finale voor het Europese ticket. 7-0 werd het toen in Sclessin. Ook Rednic kreeg de ploeg aanvankelijk niet op de rails, maar na Nieuwjaar zetten de blauw-witten een remonte in. Knappe zeges op Standard en Racing Genk werden afgewisseld met teleurstellende prestaties tegen Oostende en Lokeren.

Zo bleef het een seizoen waar de supporters steeds tussen hoop en wanhoop geslingerd werden. Play-off 1 halen zat er enkel in dankzij de Genkse inzinking, maar geheel naar het beeld van het seizoen geraakten de Buffalo's niet voorbij Zulte Waregem in eigen huis.

"Gigantische teleurstelling"

Ook voor Nicklas Pedersen werd het een teleurstellende eerste jaargang bij Gent. De Deen werd met grote trom binnengehaald, maar had last van blessures en scoreloze periodes. "Ik kwam hier om play-off 1 te spelen en het missen daarvan is een gigantische teleurstelling. Het ging heel het seizoen op en neer, de constante was zoek."

Momenteel zit hij meer dan hem lief is op de bank. "Ik ben niet tevreden, zeker niet met de tweede helft van het seizoen. Ik kreeg amper speeltijd en scoorde ook niet genoeg." Toch heeft hij hoop voor de toekomst. "Ons team is goed genoeg om play-off 1 te halen, daar ben ik honderd procent zeker van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties