Jolien Varewyck (AA Gent): "Geloof in een overwinning tegen Anderlecht"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Jolien Varewyck (AA Gent): "Geloof in een overwinning tegen Anderlecht"
Foto: © SC

De AA Gent Ladies verloren afgelopen weekend in de BeNe League met 6-1 bij Heerenveen. Toch was er ook goed nieuws: Jolien Varewyck stond na maanden blessureleed nog eens in de basis. "Ik voelde het wel in de beentjes", gaf een tevreden speelster aan.

Door Aernout Van Lindt

Varewyck was maanden buiten strijd en herviel steeds in blessures. Toch heeft ze nooit de moed opgegeven: “Ik ben altijd hard blijven werken en zal dat nog moeten doen om helemaal op mijn oude niveau te komen, maar ik ben blij dat ik nu terug het vertrouwen krijg.”

De dag voor de wedstrijd kreeg de speelster van Gent het goede nieuws. “Donderdagavond op de laatste training voor de match vroeg de trainer me of ik conditioneel in orde was. Naarmate de training vorderde vertelde hij me dat ik zou starten.”

“Geen schrik”

Schrik om opnieuw te hervallen had Varewyck niet: “Ik heb daar geen seconde aan gedacht. Ik heb medicatie en weet dat zoiets normaal gezien niet meer kan gebeuren. Ik was volledig gefocust op de match en wilde goed spelen om te laten zien dat ik hard gewerkt heb om aan de aftrap te kunnen staan.”

De match tegen Heerenveen was wel meteen een potige. “Daar had ik mij aan verwacht. Tegen Nederlandse ploegen gaat het er altijd wat harder aan toe. Ik kon er een hele week naartoe werken, dus ik was er klaar voor. Maar ik voelde het wel in de beentjes: de uitlooptraining zaterdag was niet overbodig.

“Gent is een familieploeg”

Vrijdag staat alweer een duel op het programma in de BeNe League, een thuiswedstrijd tegen Anderlecht – dat maandag nog met 0-2 won van de Red Flames U19: “Ik hoop opnieuw aan de aftrap te staan, maar ik verwacht niets.”

En kan er iets geraapt worden tegen Anderlecht? “Ik geloof zeker in een overwinning”, geeft Varewyck aan. “We gaan er als ploeg alleszins alles aan doen om er te staan. De twaalfde man is ook belangrijk voor ons. Gent is een familieploeg en we zijn de supporters heel dankbaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties