Bremen wint pas in slotfase, Hamburger gaat weer onderuit

Jordy Ferket

Werder Bremen is er pas in het slot in geslaagd om de volle buit te pakken. Het won op het veld van Hannover 96 met 1-2. Prodl werd de matchwinnaar met een kopbaldoelpunt. Degradatiekandidaat Hamburger is er niet in geslaagd de drie punten te pakken. Het ging op het veld van Mönchengladbach onderuit

Hannover 96 – Werder Bremen 1-2

Hannover en Werder Bremen leken lange tijd op weg om de punten te delen. Huszti bracht Hannover op voorsprong net voor de rust. Tien minuten na de pauze stond het alweer gelijk. Di Santo werkte een voorzet van Eljero Elia in doel.

De wedstrijd leek ook lange tijd te eindigen op dat gelijkspel. Maar dat was buiten Bremen-speler Prodl gerekend. Hij brak in minuut 90 de ban met een kopbal. Door de zege staan Hannover en Bremen nu respectievelijk twaalfde en dertiende in de stand. Beide ploegen hebben 30 punten.

Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV 3-1

Bij Hamburger SV is de crisis nog niet voorbij. De ploeg ging met 3-1 onderuit op het veld van Borussia Mönchengladbach. Nochtans kwam de voorlaatste uit de stand op voorsprong van Zoua. Maar dan stelde de thuisploeg orde op zaken.

Onze landgenoot Daems bracht de bordjes weer in evenwicht. In de tweede helft scoorde de thuisploeg nog tweemaal. Doelpuntenmakers waren Raffael en Dominguez. Door de nederlaag staat Hamburger SV voorlaatste in de stand. Het wordt een spannende degradatiestrijd voor de voormalige topclub.