Invaller Mertens beslist Italiaanse topper

Leander Mespreuve
| 7 reacties
Invaller Mertens beslist Italiaanse topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De blikvanger van de 31ste speeldag in de Serie A was de clash tussen Napoli en leider Juventus. Dries Mertens besliste als invaller de wedstrijd, waardoor Napoli nog wat steviger op CL-koers ligt. Juventus blijft ondanks de nederlaag riant op kop van het klassement.

Rode Duivel Dries Mertens begon op de bank in deze Italiaanse topper. Volgens coach Benitez was hij niet fit genoeg om te starten nadat hij vorige week een enkelblessure opliep. De Spaanse coach gaf de voorkeur aan Insigne en Callejon.

Napoli begon zoals verwacht verschroeiend aan de wedstrijd. Vooral Jose Callejon was een gesel voor de Juve-verdediging, maar zijn inzet werd prachtig gepareerd door doelman Buffon. Ook Hamsik kon de bezoekende goalie niet verschalken. Iets voorbij het halfuur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Callejon opende fraai de score op een afgemeten voorzet van Insigne.

Juventus had het in de eerste helft niet onder de markt in San Paolo, maar kon toch dreigen via Lichtsteiner en Osvaldo, scoren zat er voor hen niet in. De thuisploeg ging met een verdiende voorsprong de rust in.

Na de pauze viel er veel minder te beleven, tot Dries Mertens tien minuten voor het einde een moegestreden Hamsik kwam vervangen. De Belg bewees meteen dat hij in bloedvorm steekt. Op aangeven van Pandev, de andere invaller, twijfelde Mertens geen seconde en knalde onhoudbaar de dubbele voorsprong tegen de touwen, van een geslaagde wissel gesproken.

Juventus kon geen vuist meer maken en verloor zo voor de tweede keer dit seizoen. Het blijft wel autoritair leider in de Serie A met 81 punten. Napoli verstevigt zijn derde plaats en nadert tot op zes punten van AS Roma, de tweede in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties