Courtois: de sleutel in de Spaanse titelstrijd?

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Courtois: de sleutel in de Spaanse titelstrijd?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse titelstrijd blijft voorlopig een nek-aan-nekrace tussen Barcelona, Atlético en Real Madrid. Terwijl de twee traditionele grootmachten met kopzorgen zitten op keepersvlak, blijft Thibaut Courtois schitteren in het doel van Atlético.

Door Caroline Tonnelier

Barcelona: verder met Pinto

Het noodlot sloeg vorige week toe bij Victor Valdés. De doelman van Barcelona liep een zware knieblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie. Valdés is al jaren de onbetwistbare nummer één bij de Catalanen en kon de voorbije jaren, in de lijn met de cijfers van Barcelona als team, fantastische statistieken voorleggen.

In de laatste rechte lijn moet Barça nu verder met de 38-jarige José Manuel Pinto. De voormalige doelman van Celta de Vigo is al jaren tevreden met een rol als bankzitter en een basisplaats in de Copa del Rey. In de competitie speelde hij tot nog toe maar 28 matchen in zeven seizoenen.

Pinto blijft een uitstekende doelman, met fantastische reflexen, maar heeft op het vlak van meevoetballen toch zijn beperkingen. Bovendien durft hij wel eens onnodige risico’s te nemen, waardoor de blessure van Valdés Barcelona uiteindelijk cruciale punten zou kunnen kosten. Bovendien bestaat er nog steeds het risico dat ook Pinto uitvalt met een blessure of rode kaart en in dat geval moet de onervaren Oier het overnemen.

Real Madrid: Casillas of Diego Lopéz?

Casillas of Diego Lopéz als titularis: het is een vraag die voor heel wat discussies blijft zorgen. De storm was de voorbije maanden ietwat gaan liggen door de goede prestaties van Diego Lopéz, maar intussen laait het debat in Madrid weer op. Ancelotti blijft bij zijn keuze, maar heel wat fans pleiten voor een terugkeer van Casillas onder de lat.

De nummer één van Spanje moet nog steeds tevreden zijn met de speelminuten die hij krijgt in de Champions League en de Copa del Rey. Door de onzekerheid die Diego Lopéz uitstraalde in de verloren matchen tegen Sevilla en Barcelona vorige week, wil een belangrijk deel van de Real-fans San Iker ook in La Liga in de basis zien staan.  Net als enkele van zijn ploegmaats werd Diego Lopéz afgelopen weekend uitgefloten door het eigen publiek, wat wellicht niet bevorderlijk was voor het zelfvertrouwen van de doelman.

Atlético: Courtois heerst

In tegenstelling tot zijn collega’s Ancelotti en Martino hoeft Simeone zich hoegenaamd geen zorgen maken over zijn doelman, behalve dan misschien over de vraag hij hoe Courtois ook volgend jaar in Madrid kan houden. De doelman van de Rode Duivels bewees afgelopen weekend nog maar eens zijn enorme waarde voor Atlético. Met een fantastische save stelde hij de zege voor zijn team veilig en op die manier werd de ploeg van Simeone de enige van de drie toppers die kon winnen op het veld van Athletic Bilbao.

Dat een uitstekende doelman cruciaal is in de titelstrijd, werd in het verleden al meermaals bewezen en ook Courtois zelf ontpopte zich al eens tot kampioenenmaker. In 2011 had hij in de titelmatch tegen Standard een mirakelredding in huis op een schot van Nong en had hij zo een belangrijk aandeel in het gelijkspel dat Genk de titel bezorgde. Op de laatste speeldag staat in Spanje de topper tussen Barcelona en Atlético op het programma. Misschien kan Courtois in die match dat kunstje nog eens herhalen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties