Rode Duivels naar Brazilië - wie ligt op koers voor het WK?

Het WK in Brazilië nadert met rasse schreden en de Belgische voetballers proberen zich in allerbeste omstandigheden voor te bereiden voor het eerste grote toernooi in 12 jaar. Iedere week lijst Voetbalkrant.com prestaties van enkele Rode Duivels voor u op.

Marouane Fellaini & Adnan Januzaj

Marouane Fellaini en Adnan Januzaj (geen Rode Duivel, maar komt in aanmerking) mochten afgelopen weekend nog eens juichen met Manchester United. Fellaini speelde negentig minuten en deed zijn werk naar behoren. Bovendien was onze landgenoot ook betrokken bij het derde én vierde doelpunt van The Mancunians.

Januzaj begon op de bank en kwam twintig minuten voor tijd op het veld. In blessuretijd van de partij zette de Albanese Belg een knappe actie op met Fellaini, waarna hij het stuk leer op een presenteerblaadje voorschotelde aan Javier Hernandez.

Kevin Mirallas & Romelu Lukaku

Kevin Mirallas eiste een hoofdrol op in de wedstrijd tegen Fulham. Onze landgenoot mocht alleen op doel af en liet de thuisdoelman kansloos. Een belangrijk doelpunt overigens, want de Rode Duivel bracht the Toffees tien minuten voor tijd op een 1-2-voorsprong.

Romelu Lukaku kwam niet tot scoren, maar speelde wel zijn wedstrijd. De Chelsea-huurling liet een gretige indruk na en had ei zo na een assist beet. Naismith nam het geschenk echter niet in ontvangst en stuitte op de doelman.

Simon Mignolet

Dat er een Rode Duivel zich tot kampioen zou kronen in de Premier League hadden we voor het seizoen al durven voorspellen. Maar dat die Rode Duivel Simon Mignolet zou kunnen zijn hadden we niet meteen zien aankomen.

Liverpool nam tijdens het voorbije weekend eenvoudig de maat van Tottenham Hotpur en voert zo de ranglijst aan in de Premier League. Mignolet stond paraat wanneer nodig en hield zijn netten voor de achtste keer dit seizoen schoon.

Vincent Kompany

Vincent Kompany deed dan weer een slechte zaak in de titelstrijd. De aanvoerder van Manchester City moest zich in de topper tegen Arsenal tevreden stellen met een puntje. Met twee wedstrijden minder gespeeld kunnen the Citizens wel nog steeds over Liverpool naar de leiding klauteren.

Thomas Vermaelen

Beter nieuws was er voor Thomas Vermaelen. Onze landgenoot verscheen aan de aftrap bij Arsenal en viel niet uit de toon bij the Gunners, die deze keer niet zwaar onderuit gingen in een Engelse kraker. Met het oog op het WK kunnen we het enkel en alleen toejuichen dat the Verminator vaker aan spelen toekomt.

Eden Hazard

Manchester City morste dan wel met de punten, de grootste desillusie noteerden we in Selhurst Park. Crystal Palace smeerde Chelsea een pijnlijke nederlaag aan (1-0) na een own goal van aanvoerder John Terry. Eden Hazard tekende voor het grootste gevaar bij the Blues, maar zag zijn poging gestopt worden door doelman Speroni.

Daniël Van Buyten & Kevin De Bruyne

Daniël Van Buyten mocht afgelopen weekend nog eens meespelen bij Bayern München, dat vorige week al de titel op zak stak. Een basisplaats, maar een fijne namiddag beleefde Big Dan allerminst. Onze landgenoot slikte drie doelpunten. Kevin De Bruyne speelde de volledige wedstrijd bij Wolfsburg en was goed voor een assist.

Radja Nainggolan & Dries Mertens

In Italië was het feest voor onze landgenoten. Radja Nainggolan nam zondagmiddag al de maat van Sassuolo (0-2) en tekende in die wedstrijd voor de assist bij het openingsdoelpunt. Hét Belgische hoogtepunt in de Serie A moest dan nog volgen.

Dries Mertens ontving ’s avonds met zijn Napoli leider Juventus. Het werd een geweldige avond in het Stadio San Paolo, waarbij onze Rode Duivel een glansrol vertolkte. Mertens viel tien minuten voor tijd in en had amper twee minuten nodig om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.