Vanderbiest: "We blijven gewoon zonder druk voetballen"

Vanderbiest: "We blijven gewoon zonder druk voetballen"
Foto: © Photonews

Acht spelers missen en toch gaan winnen in Gent. Misschien moet KV Oostende toch eens beginnen denken aan de winst van de groep, maar zo ver wil trainer Fred Vanderbiest niet kijken: "Match per match en we zien wel."

Vanderbiest had het zelf ook niet verwacht dat hij ging winnen in de Ghelamco Arena, maar het is natuurlijk mooi meegenomen. "Onze ambitie reikt niet verder dan de volgende match", zegt hij aan Voetbalkrant.com. "Door blessures en schorsingen moest ik met zestien man afreizen naar Gent. Dat is elke keer wat puzzelen, maar het siert wel de mentaliteit in de groep als je dan gaat winnen. Maar nu gaan we niet over Europees beginnen praten. Die weg is nog heel lang. We gaan spelen zoals heel het seizoen: zonder druk, vrank en vrij."

Deze week werd er in de pers gewag gemaakt dat Oostende dan toch zijn Europese licentie zou aangevraagd hebben. Vandaag werd dat dan weer ontkend. "Ik weet het zelf ook niet goed. Ik heb ook gelezen dat het aangevraagd was, maar dan weer niet. Luc (Devroe) is daarmee bezig. En we hebben daar wel nog wat tijd voor", aldus Vanderbiest.

"Klantenbinding"

De volgende twee wedstrijden zijn in het Albertpark en daar wil Vanderbiest alvast nog iets laten zien. "We willen aan klantenbinding doen. De abonnementenverkoop voor volgend seizoen loopt als een trein. Er staat telkens veel volk aan te schuiven. In die thuismatchen willen we ons publiek nog eens bedanken voor de steun."

En voor volgend seizoen heeft hij er alvast Ruytinx en Coulibaly bij. "Meer 'metier', meer ervaring in de ploeg, dat is zeker niet slecht. Dat we nog een snelle spits nodig hebben? Dan heb jij toch andere wedstrijden gezien als ikzelf. Toen we tegen Kortrijk speelden, heeft Coulibaly toch Lukaku een keer of vier serieus pijn gedaan in de sprintjes. En Ruytinx tegen Anderlecht was er ook een keer of drie alleen door. Ze zijn misschien niet zo snel op de eerste meters... Maar goed, ik wil wel nog een type dat daarrond een beetje kan spelen en snel de diepte kan ingaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties