Wie moet Benteke vervangen in Brazilië?

Caroline Tonnelier
| 84 reacties
Wie moet Benteke vervangen in Brazilië?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vandaag raakte bekend dat Christian Benteke er niet bij zal zijn op het WK in Brazilië. De spits van Aston Villa was een certitude in de selectie van Wilmots en dus rijst meteen de discussie wie hem moet vervangen.

Michy Batshuayi

Ook voor de blessure van Benteke waren er al heel wat stemmen die ervoor pleitten om Batshuayi een plaats te geven in de selectie. De topschutter in de Belgische competitie acteert al heel het seizoen op hoog niveau en kan in Brazilië bovendien nuttige ervaring opdoen met het oog op de toekomst. De spits van Standard is immers nog altijd maar 20 en alles wijst erop dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. Wilmots deed echter nog nooit beroep op hem voor de Rode Duivels. Eén keer haalde hij wel de voorselectie, maar tot nog toe moest hij tevreden zijn met een plaats bij de beloften.

Jelle Vossen

Een aanvaller die wél al ervaring heeft bij de Rode Duivels is Jelle Vossen. De mentaliteit van de spits van KRC Genk wordt alom geloofd en bovendien kan Vossen altijd wel zijn doelpunt meepikken. Tijdens de kwalificatieronde was de aanvoerder van Genk er meestal bij, maar voor de laatste oefeninterland rekende Wilmots niet op hem. De vormcrisis bij zijn team speelt ongetwijfeld niet in het voordeel van Vossen.

Divock Origi

Een snel opkomend jong talent is Divock Origi. De aanvaller moet nog 19 worden, maar groeide de voorbije maanden uit tot een vaste waarde bij Lille en pikt er regelmatig zijn doelpunt mee. Net als Batshuayi mocht hij nog niet proeven van de Rode Duivels. Hij was er in maart wel bij toen de beloften het opnamen tegen Servië.

Andere gegadigden

Vanzelfsprekend zijn er nog heel wat anderen die stilletjes dromen van Brazilië. Zo waren Tom De Sutter, Igor De Camargo en zelfs Ilombé Mboyo ooit Rode Duivel, maar de kans lijkt klein dat zij naar het WK mogen afreizen. Nog in de Belgische competitie vindt David Pollet vlot de weg naar de netten, maar hij kan nog geen internationale ervaring voorleggen. In het buitenland lopen er nog mannen als Igor Vetokele en Roland Lamah rond, maar de eerste speelt in de eerder onbekende Deense competitie en de tweede komt nauwelijks van de bank in de Premier League. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties