Coucke ambitieus: "In 2016 moet het nieuwe Albertpark klaar zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Coucke ambitieus: "In 2016 moet het nieuwe Albertpark klaar zijn"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Ook KV Oostende zal binnenkort in een moderne voetbaltempel voetballen. De promovendus kreeg een subsidie toegewezen van de Vlaamse regering en is niet van plan om dat geld in het spaarvarken te steken. "Na volgend seizoen beginnen we aan de eerste fase van ons project", aldus Marc Coucke.

Cédric De Volder in Oostende

De Vlaamse Regering wees KV Oostende immers een subsidie van 630.500 euro toe. The Kustboys hebben dan ook grootste plannen. Het Albertpark zal immers worden omgetoverd in een stadion UEFA categorie vier. In het Vlaams: 8.000 zitplaatsen. "Het kostenplaatje bedraagt zo'n acht miljoen euro", gaf de Oostendse schepen Arne Deblauwe nog mee. "De stad zal zo'n zeventig procent voor haar rekening nemen."

"Ook de timing wordt een heuse uitdaging"

"Het is de bedoeling om na het volgende seizoen aan ons project te beginnen", legt Marc Coucke uit. "Tribunes A en B zullen dan immers tegen de grond gaan en worden vervangen door een modern geheel. Ook de timing wordt een heuse uitdaging. Het is de bedoeling dat KVO de eerste thuiswedstrijd in het seizoen 2015 - 2016 in het Albertpark zal afwerken."

"Volgens onze planning zal het volledige project dan afgewerkt zijn in 2016", gaat de voorzitter van KVO verder. "Maar dat is niet alles. Het is geen geheim dat ons trainingscomplex (De Schorre, nvdr.) een zwak puntje is. (lacht) Ook daar gaan we moderniseringen doorvoeren. Zo zal er een kunstgrasveld en een dokterskabinet komen. Eigenlijk wordt het een algemene upgrade."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties