Tielemans op twee na jongste doelpuntenmaker in België

Mattias Verhaeghe
| 30 reacties
Tielemans op twee na jongste doelpuntenmaker in België
Foto: © Photonews

Youri Tielemans maakte gisteren tegen Club Brugge zijn eerste doelpunt voor Anderlecht in de Jupiler Pro League. Daarmee komt het Belgische talent op de derde plaats in de stand van jongste doelpuntenmakers in België.

Met zijn 16 jaar 11 maanden en 30 dagen wordt Siebe Schrijvers van Racing Genk van de derde plaats verstoten. Voor Tielemans is het zijn eerste seizoen in de A-kern van Anderlecht. De jonge middenvelder maakte meteen veel indruk en het was slechts een kwestie van tijd tot hij zijn eerste doelpunt kon verzilveren.

Dat moment kwam er in de wedstrijd tegen Club Brugge. In de 22e minuut zorgde hij met een strakke knal voor de 1-0 in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. Daarmee onderstreept Tielemans andermaal zijn talent en stijgt zijn waarde weer een beetje.

Op de ranglijst moet Tielemans enkel Romelu Lukaku en Mats Rits voor zich dulden. Lukaku staat op de tweede plaats. Hij maakte zijn eerste doelpunt in 2009 op Zulte Waregem op 16 jaar 3 maanden en 9 dagen. Mats Rits bekleedt de eerste plaats met een doelpunt in 2009 tegen Westerlo op 16 jaar 2 maanden en 16 dagen. Siebe Schrijvers en Anthony Limbombe, beiden voor Racing Genk, vervolledigen de top 5.

Top 5:

1.       Mats Rits

2.       Romelu Lukaku

3.       Youri Tielemans

4.       Siebe Schrijvers

5.       Anthony Limbombe

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties