Skulason tempert enthousiasme: "We hinken nog steeds achterop, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Skulason tempert enthousiasme: "We hinken nog steeds achterop, hé"
Foto: © SC

Zulte Waregem ontvangt zaterdag Club Brugge met het mes tussen de tanden. De vice-kampioen wil blauw-zwart immers helemaal slachten. Al wil Olafur Skulason zijn team behoeden voor een overenthousiasme. "Club en Standard hebben nog steeds een bonus."

Cédric De Volder in Waregem

De titelstrijd werd vorig weekend nieuw leven ingeblazen door Zulte Waregem en RSC Anderlecht. Club Brugge heeft dan ook het één en ander recht te zetten aan de Gaverbeek na de pandoering in Brussel. "We staan met vier ploegen op een zakdoek ruimte", aldus Olafur Skulason. "Maar het is belangrijk om enkel naar onszelf te kijken. Ik schat de partij tegen Club dan ook in als een zespuntenwedstrijd. Essevee springt bij winst niet alleen over Club, maar voorkomt ook dat een rechtstreekse concurrent punten pakt."

"Partij tegen Club is zespuntenwedstrijd"

"Al zal Club enorm gemotiveerd afzakken naar Waregem", gaat de IJslander verder. "Brugge staat onder druk om deze partij te winnen, hé. Dat team is niet voor niets een titelfavoriet. Of er ook een remedie is om blauw-zwart te verslaan? We moeten gewoon het scenario van afgelopen vrijdag herhalen. (lacht) Zulte Waregem speelde tegen Standard simpelweg haar beste partij van het seizoen. Vooral na de pauze hebben we de Rouches in de vernieling gevoetbald."

Ondertussen krijgt Essevee de kans om de nacompetitie in te zetten met een perfecte negen op negen. Wil de vice-kampioen haar concurrenten - naar analogie met de woorden van Francky Dury - één voor één pakken? "Dat is inderdaad de manier", lacht Skulason. "Bovendien toonden we de voorbije seizoenen dat Zulte Waregem perfect van wedstrijd naar wedstrijd kan leven. Maar uiteindelijk is het belangrijk om de voetjes op de grond te houden. We hinken nog steeds achterop ten opzichte van Club en Standard, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties