Reactie Ploegmaats wijzen niet met vinger: "Niet schuld van Mitrovic"

Ploegmaats wijzen niet met vinger: "Niet schuld van Mitrovic"
Foto: © Photonews

Aleksandar Mitrovic liep met gebogen hoofd en de blik op oneindig weg uit de kleedkamer. Onaanspreekbaar door eender wie. Zijn ploegmaats namen het voor hem op.

Johan Walckiers in Genk

"Het is niet zijn schuld dat we hier vandaag verliezen", aldus Silvio Proto. "We hebben meer kansen gehad dan dat. Er zijn nog jongens die gemist hebben", zei de doelman. Mitrovic was één van de drie die aangeduid waren voor het nemen van een mogelijke penalty. Cyriac en Tielemans waren de andere twee. Zorro wou echter geen commentaar geven en Tielemans mag dat nog altijd niet. Al ging die laatste wel wild gebarend naar de bank toen de Serviër de bal opeiste.

Mitrovic was samen met Tielemans en Cyriac aangeduid

"Mitro is bij de aangeduiden, dus mag hij die penalty nemen. Wie hem zal schieten, wordt tijdens de wedstrijd uitgemaakt. Er is geen bepaalde hiërarchie", verklaarde Anthony Vanden Borre achteraf. Al waren er wel die op hun lip moesten bijten: "Mitrovic? Ik weet niet of hij vertrouwen mist. Dat moet je hem zelf maar eens gaan vragen", zei Dennis Praet.

De strafschop was wel de beslissende fase in de wedstrijd. "Als we die scoren, winnen we", zuchtte Andy Najar. "Mitro was uiteraard niet blij in de kleedkamer. Maar nu moeten we hem steunen. Elke speler kan een penalty missen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties